Jump to content

Barbadosi mozgó koporsók, hangok a kripta mélyéről

2015. 07. 31. 16:00

1807-ben egy barbadosi ültetvényes Thomas Chase vásárolt egy kriptát családja részére a helyi Krisztus Egyháza temetőben. Nem kellett volna…

A sírhely megvásárlása után nem sokkal tragédiák sorozata vette kezdetétel a Chase családban. A férfi először két közeli hozzátartozóját veszítette el, majd 1808-ban első, 1812-ben pedig második lányát is. A bizarr jelenségek a temetést követő, negyedik kripta felnyitáskor kezdődtek.

A rendezett sorban elhelyezett koporsók szanaszét hevertek a földön, mintha valaki szándékosan felborogatta volna, lökdöste volna azokat. Mielőtt Thomas második lányát odatemették volna, a koporsókat újra rendezték. A történet itt koránt sem ért véget, sőt innen vált csak igazán hátborzongatóvá.

Feltehetően a sorozatos gyász miatt Thomas Chase, második lánya elvesztése után, 1812-ben életét vesztette. A temetésén ismételten megdöbbentő látvány fogadta a gyászolókat, ugyanis a korábban rendbe állított koporsók rendezetlenül feküdtek a sírhelyen. Az egyik fel volt borulva.

Az elhunytak hozzátartozói értetlenül álltak az eset előtt és azonnal lezáratták a kriptát, mert arra gyanakodtak, hogy valaki szándékosan rongálja az emlékhelyet.

Nemsokára azonban újra temetés következett, ám a szörnyűségek elkerülése végett a temető dolgozói, a hozzátartozók kérésére ellenőrizték a kripta zárját, amit sértetlenül találtak. Felnyitáskor, a szokásos látvány, felborult, tönkretett koporsók fogadták a gyászolókat.

A megmagyarázhatatlan jelenségnek hamarosan híre ment a környéken. 1819-ben a családi újabb temetésén a helyi hatóság emberei és hatalmas embertömegek gyűltek össze, és kíváncsian figyelték a tragikus eseményt.

Lord Combermere az akkori barbadosi kormányzó is jelen volt, aki megerősítette, hogy a lezárt, lepecsételt és - a ránézésre- érintetlen sírhelyben ismét káosz uralkodott. A kripta zárját sértetlenül találták, csakúgy, mint az alján lévő homokot. A koporsókat a helyükre tették, néhány hét múlva azonban az eset megismétlődött. Innentől kezdve figyelték is a családi sírhelyet, ahol később még ijesztőbb események történtek.

A temető dolgozói 1820-ban hangokat hallottak a kriptából. A kormányzó maga vizsgálta meg a sírt, megdöbbenve tapasztalta, hogy a zárat továbbra sem törték fel, ennek ellenére a koporsók ismét szétvetve helyezkedtek el, valamint az erőteljes mozgásuk a kriptát is megrongálta.

A család ekkor azonnal elrendelte, hogy egy másik kriptába szállíttassák a hozzátartozóik koporsóit. A különös és bizarr eset óta a kripta üresen áll.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: thesun.co.uk
)