Jump to content

Szigorú szabályoknak kell megfelelni egy biokozmetikumnak

2013. 12. 20. 12:30

A biokozmetikumok előállítása során számos nagyon szigorú előírásnak és szabálynak kell megfelelni ahhoz, hogy a termék viselhesse a minősítő emblémát. Világszerte több hivatalos szerv dolgozik azon, hogy a biokozmetikumok vásárlói valóban az elvárt minőségért fizessenek többet. Ennek érdekében az ellenőrzés folyamatos, és nagyon szigorú.

A biokozmetikumok termékpalettája igen széles: a testápoló termékektől az arcápolókon át a hajápoló és sminktermékekig mindenből találhatunk bio eredetűt. Egyes márkák még a csomagolás minimalizálására is különös gondot fordítanak, találkozhatunk például szilárd tömb formájú, csomagolás nélküli formában kapható samponnal is.

A minősítő szervek logója azonban ezeken a termékeken is megtalálható, jelenlétük a garancia az áru valódi magas minőségére. Kaphatók a vártnál lényegesen alacsonyabb árfekvésű készítmények, melyek csomagolásáról az emblémák hiányoznak ? a konklúzió kézenfekvő.

Ugyanakkor felmerülhet a kérdés, vajon hol ellenőrzik ezeket a termékeket? Az ellenőrző szervek a következők: a Cosmebio, a NOP (National Organic Program, USA), a One Voice (állatkísérletek elleni szervezet), az Onippam (aroma- és gyógynövények szakmaközi szervezete) és az Ecocert, az organikus eredetű szépségápolási cikkek európai vizsgáló és tanúsító egyesülete.

Egy biztos, szervezetünk hosszabb távon meghálálja a gondoskodást, hiszen egy jól megválasztott biotermék használatával, az károsodások vélhetően nem okoznak gondot, így elhagyhatjuk az újabb károk elhárítására alkalmazandó további készítmények vásárlását.

Fotó: freedigitalphotos.net

biokalauz/webbeteg.hu