Jump to content

Új biokozmetikai termékcsaládot fejlesztettek ki magyar szakemberek

2014. 02. 26. 12:54

Magas minőségű biokozmetikumokat és kezeléseket fejlesztettek ki magyar szakemberek. A termékeket és a hozzájuk kapcsolódó, egyénre szabott kezeléseket Sárváron mutatták be a fejlesztők. A kozmetikumok kuriózuma, hogy a bőrszövet egészséges működésének támogatásával és annak megőrzését elősegítve biztosítják a bőr szépségét, mezőgazdasági összetevőiknek pedig több mint 95 százaléka minősített biotermelésből származik. Több éves munka eredményeként magyar szakemberek a bőrszövet fiatalosan vitális működését támogató kozmetikai kezelést és termékcsaládot fejlesztettek ki.

Az arcápolók bio minősítésű hatóanyagai nem pusztán felületesen kezelik a bőrpanaszokat, hanem a teljes bőrfelület és a test egészének egészségét állítják a középpontba. „Az elmúlt években végzett kutató- és fejlesztőmunka eredményeképpen igazi magyar kuriózumot mutathatunk be a kozmetikai piacon. Meggyőződésem, hogy a mySPIRIT skincare termékek és kezelések jelentős változást hozhatnak a bőrápolás területén” – mondta el a fejlesztést végző munkacsoport vezetője, dr. Gyovai Viola okleveles biológus, a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa.

A magyar befektetők részvételével megvalósuló fejlesztés kapcsán Torhosi Tünde mesterkozmetikus, a mySPIRIT skincare kozmetikumokat forgalmazó cég vezetője elmondta: „Már évekkel ezelőtt megálmodtuk azokat a prémium minőségű biokozmetikumokat és a hozzájuk tartozó, egyedülálló kozmetikai kezeléseket, amelyek a fejlesztők szakértelmének és odaadó munkájának köszönhetően végre megszülethettek.”

A kozmetikumok BIOKONTROLL tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely igazolja, hogy az összes összetevőik több mint 90 százaléka mezőgazdasági termelésből, amelynek több mint 95%-a ellenőrzött biotermelésből származó növényi alapanyag. Az alapanyagok eredete, tisztasága és útja a termőterülettől a késztermékig nyomon követhető. Növényi összetevőiket kézzel gyűjtik be az ökológiai minősítéssel rendelkező természetes lelőhelyeken vagy a bio gazdaságokban. A kozmetikumok gyártása kézzel, illetve „PILOT-PLANT” üzemben történik. A többféle típusban, nők és férfiak részére külön kifejlesztett luxus kozmetikumokhoz egyénre szabott bio illóolaj-keverékekkel és energizált vízzel kiegészített kezelések is társulnak.

A veddamagyart.info cikke szerint az exkluzív kozmetikai kezelések először az egészségmegőrzés iránt elkötelezett két magyar tulajdonú szállodában, a sárvári Spirit Hotelben és a hévízi NaturMed Hotel Carbonában érhetőek el. A mySPIRIT skincare egyedülálló, bio arcápolókat kínáló,luxus kozmetikai márka, egyénre szabott kezeléssel kiegészítve. A magyar befektetéssel és magyar fejlesztéssel, gyártással megvalósuló kozmetikumok BIOKONTROLL tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Fotó: freedigitalphotos.net

biokalauz.hu/veddamagyart.info