Jump to content

A szépségápolás terén is egyre népszerűbbek a biokészítmények

2014. 06. 06. 16:04

Végre itt a nyár, a változatos gyümölcs- és zöldségválaszték, valamint a sok napsütés is kedvez az egészségünknek. Színes, illatos, vitamindús zöldségek és gyümölcsök hada árasztja el a piacokat. Ilyenkor azonban különösen érdemes odafigyelni, hogy valójában mit takarnak a bio jelölések. A bio minősítés sajnos sokszor ott is megtalálható, ahol egyébként nem volna helye Nem árt néhány jó tanács, amelyek segítségével mindenki megtalálhatja a valódi biominőséget. A bio minősítés feltételrendszerét rendkívül szigorú jogszabályok határozzák meg. A biotermékek és szolgáltatások jóval több odafigyelést igényelnek, így drágábbak is, ezért vásárláskor érdemes odafigyelni, hogy valóban jól válasszuk ki őket.

A biopiacokon vagy ökopiacokon kizárólag ellenőrzött biotermékeket forgalmaznak, így nem kell tartanunk a hamisítványoktól. A boltokkal szemben itt nemcsak tartós áru, hanem friss zöldség, gyümölcs, hús és hal beszerzésére is van lehetőség.

A táplálkozás mellett a szépségápolás terén is hódítanak a biokészítmények, amelyek összetevőinek több mint 95 százaléka ellenőrzött biotermelésből származó növényi alapanyag. A biokozmetikumok növényi összetevőit kézzel gyűjtik be a természetes lelőhelyeken vagy biogazdaságokban.

Torhosi Tünde mesterkozmetikus szerint ez a rendkívül gondos odafigyelés a kozmetikumok minőségén köszön vissza, hiszen az aprólékos, kézműves munkának köszönhetően a lehető legtisztább biokozmetikumokat lehet előállítani.

A vegyszermentes szépségápolás épp olyan fontos az egészségünk, mint a szépségünk megőrzésében, ugyanis a kozmetikai termékek nagy része parabéneket, azaz olyan tartósító vegyületeket tartalmaz, amelyek károsítják a hormonrendszert és komoly szerepet játszhatnak a mellrák kialakulásában.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:biokalauz.hu/blans.hu