Jump to content

Használj csalánt! – 2. rész

2014. 07. 23. 12:13

A csalán teaként való alkalmazásáról olvashattak az előző részben. Azonban a külsőnk szépítésére is használhatjuk. Fiatal levelének főzetét gőzölésre használhatjuk fel, amelynek pólusösszehúzó hatása van, a csalánból készült krém pedig jó bőrtisztító. Különösen jó a zsíros bőrre.

Leveleinek összeturmixolásával üde leheletet varázsolhatunk magunknak. Csalánfőzet használata serkenti a fejbőr vérellátását, erősíti a hajhagymákat, gyorsabban nő a haj, szép fényű és egészséges lesz.Csalánpépet használhatunk hajmosásra, melynek elkészítése gyors, egyszerű. Táplálja, tisztítja a hajat és emellett színezék- és vegyszermentes. A sampon elkészítéséhez szükségünk van csalánteára, csalánpépre, egy evőkanál citromlére és egy kávéskanálnyi szódabikarbónára. A hozzávalókat össze kell keverni, felvinni a hajra, majd negyed órát hagyni és lemosni. A hajunk fényes, zsírmentes, egészséges lesz.

A csípős csalántea főzése után szűrjük le azt, az így kapott forrázott leveleket turmixoljuk és zsíros, pattanásos bőrre arcpakolásként alkalmazhatjuk. Fertőtleníti, a gyulladást csökkenti.

(Fotó:hagyomanyosan.hu)