Jump to content

Olajok az egészségért

2014. 07. 23. 16:20

A hidegen sajtolt olajok használata általános minden háztartás konyhájában, de azt tudták, hogy az egészséges a szervezetre nézve is?

És azt tudták, hogy az olajakat akár önmagában fogyasztva is egészséges? A hidegen sajtolt olaj fogyasztása reggel éhgyomorra segít megelőzni a betegségeket, megőrizni szervezetünk egészségét. Nagyon fontos, hogy az olaj 100%-ban természetes és hidegen sajtolt legyen, mert csak ezek tartalmazzák a szükséges ásványi anyagokat, vitaminokat.

Nagyon sokféle hidegen sajtolt olaj található a boltok, drogériák polcain, de a legáltalánosabb, amit a háziasszonyok a konyhájukban tartanak, az a napraforgóolaj. Azzal sütnek, főznek, és ha jól tájékozottak, akár még szépülhetnek is vele, vagy az egészségüket óvhatják. Kedvező élettani hatással rendelkezik, mert sok linolsavat és olajsavat tartalmaz, gazdag E-vitaminban, kalciumban, magnéziumban, B1 vitaminban is.

Fogyasztása során segít a szív- és érrendszeri problémákon, védi a sejteket, megelőzi az érelmeszesedést, csökkenti a vér koleszterinszintjét, kedvezően hat a magas vérnyomásra.

Belsőleg történő használatával belülről gyógyítja, szabályozza a túl zsíros vagy száraz bőrt. Ha külsőleg használjuk, táplálja a bőrt és növeli annak rugalmasságát, valamint véd a káros szabadgyökökkel szemben.

Felnőttek kúraként az éhgyomorra történi napi 1 evőkanál olaj fogyasztása ajánlott, míg gyerekeknek napi egy kávéskanál olaj fogyasztása a megfelelő.

(Fotó:boldsky.com)