Jump to content

Bio körömlakk

2014. 08. 12. 16:00

Igen, a bio körömlakk létezik! A szépségipar egyik új keletű felfedezettje a köröm felé irányul. Hogy miben tér el a hagyományostól? Olvasson tovább, és kiderül!

A természetes összetevőkből álló kozmetikumot a vegyszermentesség igénye hozta létre. Az előállításuk azonban kicsit több figyelmet igényel, hiszen a színeket kemikáliáktól mentesen kell elkészíteni. Az organikus eredetű kozmetikum bio alkohol, gyanta, benzoin, kámfor, különféle olajok, karnaubaviasz, aromák felhasználásával készül. A hagyományostól eltérően nem tartalmaz lágyító adalékot, formaldehidet, sem toluolt. Az utóbbi egy olyan szer, ami toxikus besorolású, és kiváltója lehet allergiás tüneteknek. Maximum 25% lehet a készítményben. A formaldehid felelős lehet bőr, légúti és szem irritációért.

A bio körömlakkok azonos funkciót töltenek be a akár nem bio társaik. Az eltérés az összeállításban és a vegyszermentességből fakad. A káros kémiai anyagok hiánya ellenére is viszonylag gyorsan száradnak, kevésbé tartósak, de ezt gyártótól is függhet. Mint minden organikus terméknek, ennek is meg kell felelnie az előírásoknak, hogy bio minősítést kapjon. Azok a kismamák is bátran használhatnák, akik a várandósságuk alatt minden fajta „mérgező” anyagot igyekszenek mellőzni.