Jump to content

Fogfehérítés házilag

2014. 08. 15. 12:30

Az első, (jó)benyomás keltése mindenki számára fontos. A magabiztosság, és pozitív önkép felállításának alapköve a szép mosoly, és az ápolt megjelenés. A tökéletes fehér mosoly pár, otthon is megvalósítható tippel elérhetővé válik.

Először is át kell gondolnunk, van-e olyan szokásunk, ami ártalmas a fogainkra nézve. A rendszeres dohányzás, kávézás elszínesíti a fogakat. De ez köztudott. Azonban a kóla, a gyümölcslé – a sötét gyümikből készülő – és alkohol fogyasztása, nem csak elszínezi, de erősen roncsolja a fogzománcot és elősegíti a szuvasodást. Így ha tehetjük, redukáljuk, legjobb esetben pedig mellőzzük a fent említetteket.

Hasznos fogfehérítő hatása van a szódabikarbónának, az oliva olajnak és a peroxidnak. Sokan esküsznek a szódabikarbónás fogmosásra. Egyszer egy héten elég a procedúrát végrehajtani, és látható eredménnyel szolgál. A paszta állag elérése érdekben vízzel hígítsuk. A bikarbónás kezelés után, nem árt ha rendes fogkrémmel is megmossuk a fogakat.
Az oliva olaj sokoldalú felhasználása közül a fogfehérítés az egyik. Egy vattapamacsot alaposan áztassunk oliva olajba, majd lassan mindenhol dörzsölgessük vele át a fogakat. Utána a szokványos módon folytassuk a fogmosást.
A peroxid jól ismert fehérítő hatásáról. Használata igen egyszerű, egy kis peroxidod össze kell keverni vízzel, és a keverékkel alaposan öblögetni. A hatás nem marad el. Viszont, nem ajánlott a használata, ha betegség, vagy szájseb, fogsérülés áll fenn.