Jump to content

5 otthon elkészíthető arcpakolás

2014. 08. 20. 16:00

Minden nő frissnek, és fiatalosnak szeretné érezni az arcbőrét, és ezért képes hatalmas pénzeket áldozni a szépségipar oltárán. Viszont, sok pénzt spórolhat magának, ha kipróbálja ezeket az otthon is elkészíthető arcpakolásokat, amik olykor hatásosabbak, mint bolti társaik.

A nagy előnye az otthon készíthető arcpakolásnak, hogy mindenki megengedheti magának és az összetevők is megtalálhatók a konyhában.

Tej
A tej friss és csillogó hatást kölcsönöz a bőrnek. Az elkészítése egyszerű. Egy kis vízzel és púderrel mixeljük össze, és vigyük fel az arcra. Első tapintása a tésztáéhoz hasonlít, de jóval hatásosabb. Pár perc után száraz törölközővel töröljük le.

Méz és zabpehely
Az elkészítéséhez egy kanál joghurtra, tojásfehérjére, egy bögre zabpehelyre lesz szükség. Az összetevőket mixeljük össze egy kis víz hozzáadásával, de figyelni kell az állagra. 15 percet hagyjuk az arcon állni, majd mossuk le. A maszk hatása, hogy védi a bőrt a környezet negatív hatásaitól.

Olaj és cukor
A bőrt simává teszi. Összetevői: Oliva olaj, cukor, és egy csepp illóolaj. Néhány percig hagyjuk a bőrön.

Mustár
Elsőre furcsán hangzik, de a ez a legjobb bőrhámlasztó. Egészségessé és csillogóvá teszi a bőrt. Semmi különleges összetevő nem kell bele, csak vigyünk egy kis mustárt a bőrre, és hagyjuk pár percig raja.

Almaecet
Nincs szükség másra, mint egy kis almaecetre, és meleg vízre. Az egyveleggel itassunk át egy törölközőt és tegyük az arcra. Figyeljünk a bőrlégzésre.

Érdemes kipróbálni ezeket a tippeket, vesztenivaló nincs!