Jump to content

Nincs többé zsíros haj!

2014. 09. 11. 16:00

A gyorsan zsírosodó haj sokaknak mindennapjait keseríti meg. A haj kellemetlenné válásának számos okozója lehet. A túl gyakori hajmosás az egyik a sok közül.

A probléma talán egyszerűbb, mint gondolnád. A nem megfelelő samponválasztás, a gyakori hajmosás, a nem megfelelően tisztántartott fésű, a haj folytonos igazgatása, „tapizása” egyaránt okoz gyorsan zsírosodó loboncot.

A már városi legendának számító tévhitek a hajmosásról nyomon követhetetlenek, így le kell szögezni, hogy ahányfajta fejbőr, annyi féle igény alakul ki a hajmosásra. De fontos azért hangsúlyozni, hogy a mindennapos hajmosás kiszárítja a hajvégeket, míg a hajtövet zsírossá teszi, valamint növeli a korpásódás esélyét. A fésű is kiváltó oka lehet a gyors zsírosodásnak. Ugyanis, a fogak között nagyon gyorsan megülnek a szennyeződések, és ha a fésű nincs rendesen tisztántartva, akkor ezek minden egyes fésülködés alkalmával visszakerülnek a fejre. A rossz minőségű, vagy épp bőrtípusnak nem megfelelő sampon kiválasztása is produkálhatja ezt a problémát. A lakkok zselék (túl)használata pedig csak ront a helyzeten.

Egyszerűen, házi praktikákkal is meg lehet előzni a kellemetlen érzetet. A hajmosást követő öblítést érdemes vagy almaecetes vízzel, vagy rozmaringteával végezni. Az imént említett aromás gyógynövény gátolja a zsír termelődését. Nyugodtan a hajon lehet hagyni. Az almaecet - bármennyire is vonakodunk tőle – hasznos, mert megtisztítja a hajat a szappanmaradékoktól, és szárítja a fejbőrt, így nem kell tartani a kellemetlen tapintású, lelapult, fénytelen hajtól.

Mindenre van természetes megoldás!

(A kép forrása: http://i.cdn.turner.com/)