Jump to content

Mit ne tegyen otthon, költségkímélés címszó alatt

2014. 09. 22. 16:00

Sokat olvashattak arról, hogy milyen szépségápolási trükköket érdemes kipróbálni otthon, de igazán kevés szól azokról, amiket nem érdemes, sőt nem is szabad. Íme néhány.

Első sorban a kozmetikusnál látott arctisztító, és hámlasztó kezelések otthon nem ajánlottak az otthoni kivitelezésre, mert nem feltétlenül van olyan felszerelés házon belül, mint egy szakembernél, így a bőrre került kemikáliákat, vegyszereket, lehet, hogy nem tudnánk olyan hatásosan eltávolítani, mint egy szalonban. Azzal viszont nem hogy javítunk, csak sokat ártunk a bőrnek.

Az otthoni hajfestésnek is megvannak a maga előnyei hátrányai, nincs is azzal semmi gond, ha a boltban kapható festékeket használja. Azzal viszont már van, ha olyan hidrogénport, vagy vegyületet vesz, ami kifejezetten fodrászcikk kellékesnél kapható, fodrászok számára. Hiába érezzük úgy, hogy mi is le tudjuk szívatni a hajszínt, vagy épp fehérre szőkíteni a hajat, ne próbálkozzunk vele. A legtöbb kósza próbálkozás azzal jár, hogy teljesen leég a haj, sprőd, töredezett hajszálak maradnak utána.

Bár nálunk annyira nem elterjedtek a bőrbarnító permetek, azért mindenkit óva intenek az otthoni saját készítésű bőrbarnító permet használatától, mivel annak eredménye inkább a Pink-Stupid Girls című klipjében látottakra hasonlít csak.

Az otthon készített póthaj, vagy épp hajhosszabbítás ötlete is elvetendő. Ha két rossz közül választ, inkább az otthoni hajfelvarrást mellé tegye a voksát, mert azzal kevesebb kárt tesz a hajban. Viszont a hő illesztéssel készülő hajhosszabbítás speciális szerkezetet igényel, így ha azt otthon tenné, készüljön arra, hogy csak a paróka mentheti meg utána!

Utolsó sorban, az elbénázott körömfestés nem esztétikus, ne sajnáljon pár ezer forintot egy igazán szép manikűrre!

(A kép forrása: http://beforliving.com/)