Jump to content

Az emu olaj hatásai

2014. 10. 07. 12:30

A ránctalan és örök fiatal bőr titka az emu olajban rejlik. Mindkét nem képviselői előszeretettel használják, mert lassítja a bőr öregedési folyamatát.

Hatásának ereje abban rejlik, hogy a benne található anti-oxidánsok, zsírsavak és vitaminok a bőr mélyére hatolva fejtik ki tápláló és hidratáló hatásukat. Ezáltal könnyebben puhítva és erősítve a bőrt.

Az emu olaj a világ összes táján kedvelt szépségápolási termék, mivel hatásos gyógymód a ráncok, striák, pattanások, bőrproblémák ellen. Képes enyhíteni az ekcéma, pikkelysömör, égési sérülések, vágások fájdalmát. Egyszóval, természetes gyulladáscsökkentő hatással bír.

Ennek köszönhetően nem vált ki allergén reakciókat, és nem tömíti el a pórusokat sem. A kozmetikai iparban gyakran használják, ám ott még vegyszerekkel dúsítják.

A természetes emu olaj antibakteriális, és úgy hat a szervezetre, és a bőrre, mint egy gyógyszer. Ez alatt a fent említetteteket kell érteni, illetve azt, hogy az ízületekre is pozitív hatást gyakorol, plusz a hajat is ápolja.

A hajra kifejtett hatásai közül a hidratáló, és növekedés serkentő hatása kiemelkedő. Emellett csökkenti a hajhullást, és fényessé, selymes tapintásúvá varázsolja a hajat. Érdemes kipróbálni. Az interneten számos készítményre rálelhet.


(A kép forrása: http://www.bravefury.com/)