Jump to content

Házilag készített alapozó

2014. 12. 06. 16:00

Az alapozó kiválasztása kényes téma, és sokszor az emberek szeretnek elfeledkezni a káros hatásairól. Egyet viszont, azt sose feledjük, hogy minden egyes használatakor, egy kicsit megfullasztjuk a bőrt. Váltson inkább természetesre, és fel fog lélegezni! Egyszerű, és költséghatékony.

Nem kell semmi beszerezhetetlen összetevőre gondolni, minden megtalálható a konyhában. Az eredmény pedig magáért beszél, higgye el, nem fognak sikoltozva menekülni Ön elől!

A hozzávalók listája a következő:

  • Kukoricakeményítő (organikus), kakaópor, őrölt szerecsendió, őrölt szegfűszeg, őrölt zsálya, őrölt gyömbér, levendula illóolaj.

Csupa természetes és jól ismert anyag.

Azt tudja, mit tartalmaz egy hagyományos alapozó? Itt az összevetők listája:

Víz, ciklopentasziloxán, Trimethylsiloxysilicate, butilén-glikol. Trimetil Pentaphenyl trisziloxán, Silica, fenil-trimetikon, magnézium-szulfát, poligiiceril-3 diizosztearát, Tribehenin, PEG-10-dimetikon, bisz-PEG / PPG-14/14 a dimetikon, tokoferil-acetát, nátrium-hialuronát, Glicerin, Ethylhexylglycerin, poligiiceril-4-izosztearát, cetil PEG / PPG-10/1 a dimetikon, Methicone, Tetrametil Hexaphenyl Tetrasiloxane, fenil Methicone, dimetikon, Laureth-7, Polymethylsilsesquioxane, hexil-laurát, Disteardimonium a hektorit, a cellulózgumi, propilén-karbonát, alumínium-oxid, xantángumi, dimetikon szililezzük, szorbinsav, fenoxietanol, klórfenézin. Tartalmazhat vas-oxidot is (CI 77491, CI 77492, CI 77499), titán-dioxid (CI 77891), ILN37941. Pompásan hangzik nemde?

Na de térjünk vissza a házi készítésű alapozó elkészítéséhez.

A lépések:

Egy kis üvegtálba keverjük össze ¼ teáskanál kakaóport és ¼ teáskanál szerecsendiót. Adjuk hozzá a többi összetevő, ⅛ részét, olyan ütemben, amilyen színűre akarjuk az alapozót. A megfelelő tónus elérését egyszerű teszteléssel megállapíthatjuk. Vigyük fel a bőrre, így könnyedén meghatározhatjuk, az alapozó színét.
Egy kis segítség, a szín beállításához: Szegfűszeg - sötét vörösesbarna. Kakaópor – középbarna. Szerecsendió - világos / középbarna. Zálya - zöld (vörös beütéssel). Gyömbér - sárga
Amint megvan a tökéletes tónus, adjunk hozzá 10 csepp levendula olajat, és keverjük jól össze. Kész is!



(A kép forrása: http://dontwastethecrumbs.com/)