Jump to content

Nyírfahajvíz a haj fiatalságának forrása

2014. 12. 13. 09:00

A szakértő hajszobrász nem gondolkodik sokat azon, hogy mit ajánljon a hajhullástól szenvedő vendégének, egyből a nyírfajhajvíz jut az eszébe, hiszen a hajhullást nem csak a padló állítja meg!

A hajhullás egy természetes folyamat, nagyjából a napi 60-100 szálig. E szám fölött már kóros. Na persze ez nem jelenti azt hogy kisseprűvel és csipesszel gyűjtögessük az elhullott szőrzetet, de a szokásosnál feltűnően több hullott el, akkor érdemes odafigyelni a haj regenerálása, vagy felkeresni egy szakértőt.

A hajhullás okai között elsősorban az öröklött illetve a stresszből fakadó mivoltát szokták említeni. Ezeken belül rengeteg ok lehet, amiért kórosnak titulálható a hajvesztés, ilyenek pl.: a hormonok, a szülési utáni időszak, a hajszálak folyamatos gyengülése, vékonyodása vagy rossz vérkeringés, vitaminhiány/túladagolás, pszihofizikai elfáradás stb.

A fent említett problémákból fakadó hajhullásra nyújt univerzális gyógyírt a nyírfahajvíz, amit évtizedek óta előszeretettel ajánlanak kúraként, ami igazán hatásosnak bizonyul, mert megfékezi a haj hullását, valamint elősegíti annak növését.

Minden hajtípusnál alkalmazható, és a száraz fejbőrnek is jót tesz. Ennek egyszerű az oka: nincs benne hajkárosító vegyület, ugyanis természetes eredetű. A nyírfa leveléből állítják elő, préseléssel. Közismerten revitalizál, vitamin- és ásványi anyag tartalma magas, így viszonylag gyorsan helyreállítja a hajszálak eredeti állapotát. Szerencsére pénztárcabarát áron vásárolható, bármely bio boltban, vagy gyógyszertárban.

(A kép forrása: http://www.orvosok.hu/)