Jump to content

Felejtsd el a gyorsan zsírosodó hajat!

2016. 11. 02. 09:05

Megszállottan mosol hajat, hogy elkerüld zsírossá válását? Állandóan fésülködsz? Gondold újra hajmosási- és ápolási szokásaidat és szabadulj meg a zsíros hajtól!

A gyors és gyakori hajzsírosodás mögött több dolog is állhat: stressz, hormonális változások, és rossz hajápolási beidegződések. Utóbbit érdemes jobban megvizsgálni, mert lehet, ott van a kutya elásva.

Ami a hajmosást illet, nem jó taktika, ha mindennap megcsutakolod, mert így a fejbőr lemezkéi egyszerűen feloldódnak és hajszálaid is könnyebben kihullnak, ráadásul a természetes „védőréteget” is lemarod hajadról a kemikáliákkal dúsított hajápolóknak hála.

Az ideális, heti 3-4 hajmosás mellett a fésülködésre is oda kell figyelni, ugyanis túlzásbavitele szintén okozhatja a haj gyors zsírosodását, mert a kefe fogain megtapadsz szennyeződések tucatszorra is visszakerülnek hajadra, ha notórius módon, örökösen fésülködsz. Persze ez nem azt jelenti, hogy mellőzd, de nem kell minden szellő után előkapni a kisfésűt.

A sampon és balzsam megválasztási is kulcsfontosságú. Néha hagyd, hogy a természet vegye át az uralmat és készíts hajpakolást mézzel, joghurttal vagy használj csalánsampont!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(Forrás: biokalauz.hu/ hirado.hu | Kép: pixabay.com)