Jump to content

Karácsony utáni regenerálódás: csináld magad körömlakk

2016. 12. 27. 17:05

A körömlakk készítés fortélya könnyen elsajátítható, és meglepően egyszerű! Nagy előnye, hogy a saját gyártmányú körömpingálótól nem sárgul be, vagy puhul meg a köröm.

Nem csak jóval bőr és köröm kompatibilis, mint a klasszikus társa, és jóval kevesebbért is előállítható, mint amennyiért a boltban lehet kapni. Nagy előnye, hogy olyan színeket is készíthet, amit esetleg az üzletek nem kínálnak.

A hozzávalók:

- átlátszó körömlakk
- szemhéjpúder
- csillámpor
- fogpiszkáló
- papírlap

Elkészítés:

Az elkészítési metódus kb. annyira nehéz, mint megcsinálni egy rántottát. Öntsünk ki egy kicsit az átlátszó körömlakkból, nagyjából annyit, amennyit majd a hozzákevert többi összetevő fog elfoglalni. Ha ez megvan, akkor a kiválasztott színű szemhéjpúdert apró darabkákra össze kell morzsolni. A port adjuk hozzá az átlátszó körömlakkhoz. Nagyjából 4 kávéskanálnyit.

A legegyszerűbben a papírból formázott tölcsér segítségével adhatjuk hozzá a kis üvegcsében lévő átlátszó anyaghoz a színes púdert, amit majd fogpiszkáló segítségével elkeverünk. Ezután érdemes jól összerázni a keveréket, és igény szerint a csillámport is hozzáadni. Ezt szintén egy kiadós összerázásnak kell követnie.

 

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát is!

 

 

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)