Jump to content

Gyorsan zsírosodik és sehogy sem áll? Van megoldás!

2017. 07. 14. 16:30

Az ápolt megjelenés sikerünk és magabiztosságunk egyik alapja. De mit tehetünk, ha hajtípus szerint a gyorsan zsírosodó hajúak csapatát erősítjük?

Az ápolt megjelenés, a jó közérzet és a hódító magabiztosság alapja hajunkban rejlik. S míg Achilles gyengepontja a sarka, addig nekünk egyszerű halandóknak, a hajunk. De az vesse az első követ a haját állandóan igazgató emberekre, aki az esti buli előtt nem tölt félórát a tükör előtt fésűvel és hajlakkal a kezében. Na, ugye. Hajunk, megjelenésünk egyik legfontosabb alkotóeleme, de mi van akkor, ha a túltermelő faggyúmirigy közbeszól?

Extra gyorsan zsírosodó haj – és a miértek

Vannak azok a szerencsések, akik két hét hajmosás nélkül is ugyan úgy néznek ki, mintha csak frissen szálltak volna ki a fodrász székből, és vannak azok, akik az előző esti hajmosás után délutánra igencsak ápolatlannak tűnnek, mert hajuk olyan gyorsan zsírossá válik. Nos, utóbbiak vannak többségben.

A haj gyors ütemű bezsírosodásáért a fejbőrben található faggyúmirigyek túlműködése felelős. Alapesetben ezek a mirigyek, amelyek minden egyes hajszál mellett megtalálhatóak, a hajszálak gyorsabb növekedését és előbukkanását segítik azáltal, hogy síkosabbá teszik a hajszálak felületét. De nem csak a gyorsabb növekedés miatt van szükség a faggyúmirigyek termelte anyagra, hanem azért is, mert ez a zsíros külső bevonat védi a fejbőrt és a hajszálat a kiszáradástól, valamint erőssé és fényessé teszi a hajat. Legalábbis normális esetben.

Akkor van baj, ha ezek a faggyúmirigyek túlműködnek. A túltermelt zsíros anyag ugyanis gyorsabban ürül a hajra, aminek következtében fényessé, zsírossá, elnehezülté, lelapulóvá válik a haj. Ha viszont a faggyúmirigyek alul működnek, akkora haj fénytelenné, szárazzá, töredezetté válik. Ez sem szerencsés, viszont az utóbbi probléma kevesebbeket érint.

Van megoldás!

Egy csomó házi praktika és tanács létezik a témában, ám a hatékony kezelés nem a ritka hajmosásban, különböző pakolásokban vagy épp az étrend megreformálásán alapszik. Az igazság az, hogy ezek közül egyik sem hoz igazi áttörést a zsíros haj ellen űzött harcban, mert ahhoz, hogy a probléma megszűnjön, a felesleges faggyút kell eltávolítani.

A túlzott faggyútermelés miatt keletkező zsíros anyag ellen, a rendszeres, gyakori hajmosás javallott, – rendszeres használatánál fogva – a lehető legtermészetesebb, és a lehető legkevesebb adalékanyagot tartalmazó samponnal. A Revitalid hajkészítményei közül bármelyik megfelel a fenti kritériumoknak, sőt nem csak kímélik, de táplálják is a hajat, valamint megszűntetik a bosszantó zsírosodást.

A zsírosodást gátló sampon mellé lipideket tartalmazó balzsamot is érdemes vásárolni, mert ezek erősítik a hajat, táplálják és könnyen kifésülhetővé teszik a hajszálakat.

Tehát, ha meg akarsz szabadulni a zsíros hajtól, és újra élveznéd a dús, fényes és egészséges lobonc adta magabiztosságot, akkor próbáld ki a Revalid hajkészítményeit. Ignoráld a felesleges faggyútermelést, és legyen a hajad a legszebb ékszered!

 

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)