Jump to content

Hajnövesztés mesterfokon: a ricinusolaj és egyéb csodák

2017. 07. 29. 16:50

A természet gyógyszertára megoldást kínál mindenféle problémára. Hajhullás, kósza tincsek, alig nődögélő szálak? Próbáld ki az alábbi két csodaszámba menő szert.

Legyen szó a teremtés koronáiról vagy a gyengébbik nem képviselőiről, mindannyian próbálunk fantasztikus hajkoronát birtokolni, csak olykor nem igazán sikerül. A természet viszont ismét segítségünkre lehet.

Ricinus és más csodaszerek

A ricinusolaj remek a gyógymód a lassan növő, töredezett haj ápolására. A leggyakrabban előforduló problémák ugyanis ezek. Bár ezen nincs mit csodálkozni, hiszen ezer olyan dolgot teszünk nap mint nap hajunkkal, ami a fenti hatásokat éri el. Többek közt a rendszeres hajvasalás, az állandó haj összegumizás is ilyen, de a sort hosszasan lehetne folytatni.

A ricinusolajos hajpakolás viszont remek módon használ, és nem csak egy városi legenda. Szerencsére könnyen beszerezhető bármely patikában, és nem drága. A hajnövesztő és regeneráló pakolás elkészítése, pedig egyáltalán nem nehéz. A látványos eredmény elérése érdekében 2-3 hetente érdemes elvégezni, ha pedig kúraszerűen alkalmazod, akkor hetente minimum egyszer kend fel.

Íme, egy egyszerű, de nagyszerű ricinusolajas hajpakolás:

Hozzávalók:

- 3 tk. ricinusolaj
- 1 tk. jojoba olaj
- 1 tk. kókusz olaj

Elkészítése:

Az összes hozzávalót tegyük egy sötét üvegbe, majd jól rázzuk össze. Ezután adjuk hozzá a samponhoz vagy balzsamhoz.

A ricinusolajos hajpakolás mellett szintén tehetünk még hajunkért a természete hajápolás nyomdokáról le nem térve, például a Revalid hajápolóival.

A Revalid hajápoló kozmetikumok teljes egészében a haj egészségét szolgálják a hajápolás teljes palettáját nyújtva. Akár a proteintartalmú hajsampont és hajbalzsamot, a tápláló regeneráló maszkot, a hajhullás elleni koffeines energizáló hajtonikot vagy a hatékony, korpásodás elleni hajsampont keresel, akkor itt jó helyen jársz, mert a kozmetikumok mindegyike kíméletes a fejbőrhöz és a hajhoz, s mindennapos használatra is tökéletes.

De nem csak kívülről, hanem belülről is ápolni kell a hajat, amire szintén van lehetőség.

A Revalid hajkapszulák tápanyagban gazdagok, az egyedi összetétel alapján készülő, aminosavakat és vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmazó kapszulák segítik a keratinképződést, ami nélkül gyakorlatilag nem létezik egészséges hajszál. A készítmény hozzájárul a haj növekedéséhez, rugalmasságához, és esszenciális tápanyagokkal látja el a hajhagyma belsejét, így megér egy próbát, ha rendszeresen fested a hajad a hajszínek bármely árnyalatára.

A Revalid termékek szintén megoldást nyújtanak a korpásodás bármely változatára, ahogy a hajhullásra is.

(Forrás: marmalade.hu; biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)