Jump to content

Fénytelen haj a nyári napsütésben? Két megoldásunk is van!

2017. 08. 02. 12:50

Nyáron a hajkorona különösen nagy terhelésnek van kitéve, mint bármikor máskor az évben, így nem csoda, ha augusztus elejére már száraz, és fénytelen. Aggodalomra azonban semmi ok, tudjuk mi kell a hajadnak!

A természet patikája ezernyi lehetőséget kínál, hogy hajadat újra ragyogóan fényessé varázsold. A házi készítésű hajpakolások, és a szakértők által kifejlesztett speciális hajtáplálók együttes alkalmazása ugyanis pillanatok alatt életre kelti hajad. Lássuk hát a tökéletes kombinációt.

Körtés hajpakolás

Noha most nem épp szezonális, erről sem szabad megfeledkezni. A körtét, hasonlóan a pisztáciához isteni csodaként tartották számon Homérosz korában is. A körte tápláló és egészséges, ennek ellenére mégis kevesen tudják, hogy kiváló arc és haj regeneráló is, köszönhetően a benne található értékes rostoknak és anyagoknak. A körte tucatnyi ásványi anyagot (kalcium, magnézium, kálium, cink, vas, jód) és vitamint (A, B1, B2, C) tartalmaz, melyek a haj egészséges növekedéséért, ragyogásáért és töredezettségmentességéért felelősek. A hajpakolás elkészítéséhez ezekre van szükség:

- 1-2 darab körte (minél hosszabb a haj, annál több)
- 1 evőkanál méz
- 3 dl víz

Elkészítése

Reszeld le a körtét, add hozzá a mézet, a vizet és kevergesd addig, míg massza állagúvá nem válik. Ezután nincs más dolgod, mint felvinni hajadra a körtés pakolást, és 10-15 percig állni hagyni, majd alaposan kiöblíteni. Csinálj mindent épp úgy, mintha hajat mosnál, csak épp sampon helyett a pakolást használd!

Oliva és tojás

A tojás nem csak fényessé, de kevésbé zsírosodóvá is teszi a hajat. A tojás természetes emulgeáló anyag, ezért képes a hajról a zsiradékot és a szennyeződéseket pillanatok alatt eltávolítani. A hajhossztól függően variálhatod a pakoláshoz szükséges mennyiséget, de két tojás ildomos a középhosszú haj esetén is. Amire szükséged lesz:

- két tojás sárgája
- két kanál olívaolaj
- tej

Elkészítése

A tojássárgákhoz lassan keverd hozzá az olíva olajat, és keverd addig, míg massza állagúvá nem válik. A sűrű masszához adj egy kevés tejet, hogy kenhetővé váljon. Ajánlott nedves hajra felvinni, és akár egy egész éjszakán át rajta hagyni. Mindenképp samponnal kell lemosni.

Turbózd fel hajad profi módon!

A hajpakolások kiegészítő kezelésnek tökéletesek, viszont ahhoz, hogy hajat tartósan egészséges, üde és ragyogó legyen sokkal többre van szükség: tápláló samponra, balzsamra és a hajhagymák táplálására.

Elsőre talán feleslegesnek tűnhet ennyi tápláló készítmény, de valójában nem az. A hajhagymának és a hajszálaknak ugyanis rengeteg energiára van szükségük ahhoz, hogy növekedni és fejlődni tudjanak. Ezt pedig elsődlegesen „belülről” a megfelelő étrenddel kell elkezdeni, mellé pedig a megfelelő samponokkal. A hajhagyma számára az A-, E-, H- (biotin) és B-vitaminok, a cink, a vas, a szilícium, a folsav a legfontosabb, ezek hiányában ugyanis hullani, töredezni kezd, és fénytelenné válik.

A tápanyaghiány okozta problémákat kétféle módon lehet orvosolni: a tápanyagban gazdag étrenddel, vagy étrendkiegészítőkkel, amelyek koncentrált formában tartalmaznak mindent, amire hajadnak szüksége lehet. Ilyen például a Revalid hajkapszula, ami nem csak táplálja, de regenerálja a sérült hajat, és segít annak gyorsabb visszanövésében, valamint visszaadja annak élettel teli ragyogását.

A tápanyagban gazdag étrend mellett a külső táplálásról is gondoskodni kell, sampon és balzsam képében. A Revalid proteintartalmú hajsampont és hajbalzsamot, a tápláló regeneráló maszkot, a hajhullás elleni koffeines energizáló hajtonikot vagy a hatékony, korpásodás elleni hajsampont is kínál, amelyek mindegyike kíméletes a fejbőrhöz és a hajhoz, s mindennapos használatra is tökéletes. Garantáltan megtalálod a te hajadra valót is, hogy visszanyerd ragyogó szépségét.

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com, pixnio.com)