Jump to content

Tények és tévhitek az agykontrollról

2014. 09. 04. 12:30

Biztosan hallott már az agykontrollról. De tudja mire jó? Ez nem spiriutális maszlag.

A különböző agykutatások eredményeit összegezve arra a következtetésre juthatunk, hogy agyunknak összes a 10%-át használjuk ki. Ez nagyon kevés, és gondoljuk csak bele abba, hogy ezzel a tized mennyiséggel mennyi mindenre vagyunk képesek, és abba, hogy a nagyobb kapacitással mi mindenre.

Az agykontrollban semmi furcsaság nincs. A célja a tudat tágítása, és az elme nagyobb kiaknázása. Sem vallási, sem meggyőződési elven alapul. Csak egy egyszerű kutatás eredménye, ami arra mutatott rá, hogy lehet fejleszteni az agyi késségeket, bizonyos „gyakorlatokkal”.

A módszer lényege, hogy a két agyfélteke közt jobb idegi kapcsolatot teremtsen. Ehhez szükségesek a gyakorlatok, és itt nem a relaxációs és egyéb dolgokra kell gondolni. Az agykontroll egyfajta teljes, tudatos állapotban való cselekvés. Ezalatt például a tudatos fájdalomcsillapítást, stressz kezelést, jobb memória készséget, jobb döntéshozatalt és sok más személyre szabott hasznos dolgot kell érteni. Az agykontroll inkább úgy jellemezhető, hogy felszínre hozza a tudatos, magabiztos énünket, aki a „viharban is állva marad”.

Ez a módszer misztikusnak, spirituálisnak kategorizált, pedig köze sincs hozzá. Szimplán egy önismereti tréning hasznos agy gyakorlatokkal.

(A kép forrása: http://media.salon.com/)