Jump to content

A legelőnytelenebb 8 kézfogás

2014. 09. 18. 09:00

A tegnapi cikk folytatásaként, ma a legelőnytelenebb nyolc kézfogásról olvashatnak. Nem érdemes lemaradni!

A lista első helyén talán a „kézroppantásos” kézfogás a negatív díjnyertes. Ez a fajta technika egy agresszív személyiségre vall, aki már az első találkozás alkalmával úgy próbálja dominanciáját érvényesíteni, hogy kis híján összeroppantja a partner kézcsontjait. Gondoljunk csak bele, ha gyűrűt viselünk egy ilyen parolázás közbe, az bizony fájdalmas nyomokat hagyhat.
Az előző szöges ellentét is hasonlóan dobogós a rossz kézfogások versenyében. A „döglött hal” elnevezés ingen találó az olyan kézfogásokra, amelyek petyhüdtek, erőtlenek, netán nyirkos, hideg kész is társul hozzájuk. A „döglött hal” technikát gyenge jellemmel azonosítják.
A „döglött hal” távoli rokona a „Greeft ’n hand als bose worteljes” azaz „Olyan a kézfogása, mint egy csokor sárgarépa”. Tehát a „leveszöldség” kézfogás sem nyerő, ez is merev és kissé nyirkos.
A „satu”, hasonló az először említett parolázási szokáshoz. Ez csöndesen erőszakos módszer, leginkább az üzletemberek alkalmazzák, akik vezérszerepüket kívánják, az elfehéredésig szorított újjakkal statuálni.
Hasonlóan erőszakos formája a kézrázásnak a „dugóhúzó”. Javarészt rámenős emberek alkalmazzák, a feléjük nyújtott kezet vadul markolva megrángatják, mintegy maguk felé vonszolva a partnert, aki van hogy kibillen az egyensúlyából. A mereven kinyújtott kar, ennek ellenkezője. Erőszakos kézfogási stílus ugyan, de a partner személyes tértől való távoltartása a cél.
Az ujjak megmarkolása sem a legjobb formája a bemutatkozásnak. Kellemetlen, ha a parolázás közben csak az ujjat markolássza az egyik fél.
Mindközül azonban a legjellegzetesebb, kézrázási forma, a gyors egymásutánban történő kézrángatás. Érdekes módon, mégis ritka az olyan partner, aki gyorsan akarna szabadulni ettől a technikától, inkább csendben eltűri.