Jump to content

Így kerülje el a balszerencsét holnap!

2015. 02. 12. 19:00

A babonáktól való félelem képzeletbeli listáján a péntek 13-a első helyen szerepelne, ugyanis nincs még egy ilyen nap, amikor ennyire fejetetejére áll a világ. Nem elég, hogy a balesetek és kórházi ellátást igénylők száma 56%-kal nő, de az emberek egész nap szinte azt várják, hogy mikor történik velük valami rossz. El akarja kerülni a péntek 13-mal járó önbeteljesülő jóslatokat?

A péntek 13-áról általában a hoki maszkos gyilkos, a balszerencse és az egész napos „jaj ma van péntek 13” jellegű mondatok és asszociációk özönlik el az ember tudatát.

Ha csillapíthatatlan paraskavedekatriaphobiában (félelem a péntek 13-tól) szenved vagy triskaidekaphobiás (félelem a 13-as számtól), akkor készítse fel a lelkét, ugyanis két ugyan ilyen nap vár még ránk márciusban és novemberben.

Alapvetően abban rejlik ennek a napnak az ereje, hogy a sokan tényleg elhiszik, és tényleg valami misztikus energiát társítanak a naphoz, ami alatt ennek köszönhetően valóban történni fog velük valami. Egyszerűen bevonzzák a rossz történést.

Ki akar szakadni a babona spirituális vonzerejéből, és simán, problémamenetesen végigcsinálná ezt a napot is, akárcsak a többit? Egyszerű lesz a dolga.
Először is, ne úgy kezdje a reggelt, hogy jaj ma van az A bizonyos nap, ne úgy sétáljon az utcán és végezze a feladatait, hogy szinte azt várja, mikor történik valami balszerencse, mert akkor fog is.

Az egész egyszerű pszichológia. Nem amiatt történik az emberrel több rossz a bizonyos péntek 13-i nap alatt mert tényleg elátkozott lenne, hanem azért mert rágörcsöl, és a félelmei önbeteljesítő jóslatként működnek (amit csak jobban felerősít az erről szóló –a péntek 13 erejét támogató- újságcikkek, műsorok, és beszélgetések). A tudatalattija egyszerűen úgy befolyásolja majd a tudatos területet, hogy a sokat ismételgetett negatívumok (elhagyok ezt, elfelejtem azt, odaégetem a vacsit, eltöröm valamim stb.) valami úton-módon beigazolódjanak. Tehát egyszerűen csak ne várja a váratlant, hanem élvezze ki a hét utolsó munkanapját!

Egyébiránt, a stressz kezelő központok egyébként megtriplázzák bevételeiket ezen a napon, talán nem kell túlmagyarázni miért, mindenesetre vannak vesztesi és nyertesei a napnak. A kérdés csak az, hogy ki, hogy áll hozzá?

Még több érdekességet akar tudni a péntek 13-ról? Tartson velem holnap reggel is, és lepődjön meg a sok babona okozta szabályon és furcsa szokáson!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://4.bp.blogspot.com/)