Jump to content

Mutasd az orrod, megmondom ki vagy!

2015. 08. 10. 16:00

„A szem a lélek tükre”, tartja a mondás, és ez igaz az orra is abban az értelemben, hogy sokat enged következtetni az ember személyiségére. Legalábbis egyes felvetések szerint.

Állítólag már az orr formájából megállapítható, hogy kinek milyen a személyisége. Persze Freud biztos nem ilyesmire alapozta munkásságát, de azért érdemes átböngészni, mert egy-egy tényleg beletalál.

Íme, egyes orrtípusok és a hozzájuk tartozó főbb jellemvonások:

Nagy orr: Minél nagyobb az orr annál nagyobb az önérvényesítő képesség. A karakteresebb, nagyobb orral rendelkező személyekre jellemző, hogy sikerorientáltak, céljukat ha kell tűzön-vízen át, de megvalósítják. Sikerük gyümölcse általában az idősebb éveikre érik be. A nagy orr tulajdonosa kitartó, nyitott gondolkodású, érdeklődő személyiség, aki gyakran akaratos, esetleg önző. Különc, néha magának való. Az egyenes beszéd és az őszinteség híve.

Kis orr: Minél kisebb az orr, annál kisebb az önbizalom. Jellemzője a gyakorlatias magatartás, a kisebb orrú emberek általában konzervatívok, hagyomány és értéktisztelők, szeretnek a jól megszokott komfortzónájukon belül tartózkodni, nehezen lehet őket megnyitni, de ha sikerül mindenképpen megéri. Hajlamosabbak a depresszióra, a befele fordulásra. Az életük számos területén nehezebben veszik rá magukat a változtatásra.

Egyenes orr: Viselője érzékeny, érzéki, odafigyel önmagára és környezetére is egyaránt. A dolgokat szereti művészi oldalról megközelíteni. Sérülékeny természet, aki, ha valami nem az akarata szerint történik erőszakosabban, hisztisen lép fel. Gyakran mondják rájuk, hogy egoisták, valójában csak szeretnek a középpontban lenni. Őszinte és egyenes emberek, akik mindig kiállnak az igazukért.

Orr-lexikonunk holnap folytatódik!



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: extremetech.com/
)