Jump to content

Stresszmentesítés néhány mozdulattal

2015. 11. 02. 12:30

Létezik egy olyan masszázstechnika, ami öt perc alatt elmulasztja a kínzó, nyugtalanító érzést, csupán a megfelelő trükköt kell ismerni hozzá. Ez az ujjmasszázs.

Az ujjmasszázs lényege, hogy a megfelelő pontokra kifejtett nyomás által csökkenthetővé válik a feszültség. Eredetileg a keleti tradicionális orvoslás alkalmazta, ám napjainkban újra köztudatba került.

A stressz és mindennapi feszültség feloldása fontos, az állandó idegi túlterheltség fizikai panaszok, betegségek felbukkanásával járhat. Jó stresszlevezető lehet a sportolás, alkotás, beszélgetés.

Az alábbiakban megismerheted azt a masszázsmódszert, amivel megnyugtathatod szervezetedet bárhol, bármikor.

1 gyakorlat – Érintsük meg a mutatóujjal a kisujjat, és finoman enyhén rázzuk meg, hogy oldjuk a feszültséget. Majd enyhén tekergessük az óramutató járásával ellenkező irányban. Tíz másodpercenként változtassuk az irányt. Majd végezzük el azt a mozgást az összes ujjon.

2 gyakorlat – Nyomkodjuk végig mindenik ujj tövét, ezzel növeljük az energiát, életerőt.

3 gyakorlat – Szorítsuk az egyik kezet ökölbe, de úgy, hogy maradjon egy kevés szabad hely, ahová a másik kezünk hüvelykujját be tudjuk illeszteni. Ezután szorítsuk össze az öklöt, és húzzuk vissza kicsit az ujjunk. Ismételjük meg többször, majd végezzük el a gyakorlatot a többi ujjunkkal is.

4 gyakorlat – Végezetül rázogassuk mindkét kezünket 15-20 másodpercig, ha érezzük, hogy kezd átmelegedni, akkor hagyjuk abba.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: athletictouch.com Forrás: biokalauz.hu/twice.hu)