Jump to content

Így úszd meg olcsón, ha nyakon csíp a hatóság

2016. 12. 08. 16:05

Gyorshajtás, tilos parkolás, elromlott index, hiányzó fényszóró izzó, nem bekötött biztonsági öv és még hosszasan lehetne sorolni azon dolgok listáját, ami egy rosszabb kedvű hekusnak szemet szúrhat, és ami a mi pénztárcsánkat rosszul érintheti. Ám ha már a büntetést nem is tudjuk megúszni, egy kis pszichológiai hadviseléssel csökkenthetjük a kiszabott bírságnagyságát.

Az igazoltatás és bírságolás, meg minden egyéb jellegű hatósági igazoltatás során a rendőr van hatalmi és pozicionális fölényben. Egy igazán egyszerű eseten keresztül be lehet mutatni, hogy is működik ez a fajta pszichológia.

Vegyük például azt az esetet, ha kisebb közlekedési vétség miatt megállítanak. A rendőr ilyenkor ellenségesen közelít a kocsinkhoz, mire a legtöbb ember reakciója, hogy letekeri az ablakot –a helyett, hogy kiszállna- vagy magyarázkodni kezd, vagy csak tagad. Eközben a testbeszédével erre kényszeríti a rendőrt:

Rákényszeríti a rendőrt, hogy elhagyja a területét –a járőrkocsit – és a Te területedre –a kocsidhoz – menjen. Azzal, hogy nem szállt ki korlátot emelsz magad és a rendőr közé.

Hogyan kénejól csinálni, hogy a viselkedéseddel csökkentsd a büntetését?

Szálljunk ki azonnal a kocsiból, és menjünk a rendőrautóhoz – ha lehetséges – így az ő területén lehetünk, ami számára nem kényelmetlen.

Görnyedjünk meg egy kicsit, hogy kisebbnek tűnjünk, mint ő.

Kisebbítsük magunkat azzal, hogy elismerjük a felelőtlenségünket, és növeljük a rendőr tekintélyét azzal, hogy köszönjük meg neki, hogy figyelmeztetett, és jegyezzük meg, hogy milyen nehéz lehet neki, hogy ennyi „Lököttel” akad dolga.

Nyitott tenyérrel és magasabb hangon – nők esetén gyakran pislogva – kérjük, ne büntessen meg.

Bármennyire is megalázkodónak és álszentnek tűnik a dolog, az esetek 70%-ában ez bevált.

Nem mondom, hogy próbáld ki, de ha szükség lesz rá, ne feledd!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát is!

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)