Jump to content

Ego és libidónövelő tevékenység?

2017. 08. 31. 15:05

A sportolás növeli a libidót és fokozza a vonzóbb társ iránti igényt is. Sőt, már a sportesemények követése is javítja az önbecsülést és magabiztosabbá teszi az embert. Az eredményekhez kapcsolódóan készült felmérésből az is kiderült, hogy melyek a legvonzóbb és legkevésbé vonzó sportok.

Jóval nagyobb szexuális vággyal rendelkeznek azok az egyedülállók, akik egészségük megőrzésének érdekében gyakran mozognak, mint azok, akik nem sportolnak. A rendszeresen testmozgást végzők 92 százaléka állította, hogy egészséges szexuális étvágya van, míg a lustálkodóknak csak 76 százaléka nyilatkozott ugyanígy az Elittárs felmérésében.

Ezen felül az adatokból kiderült, hogy minél többet sportol valaki, annál fontosabbnak tartja, hogy vonzó társat találjon. A gyakori testmozgást végző egyedülállók 73 százaléka gondolja úgy, hogy a leendő társ vonzósága fontos tényező, míg a nem sportos egyedülállóknak csak kevesebb, mint a fele tartja a megjelenést hangsúlyos tényezőnek társkereséskor.

A sportesemények követése is elég ahhoz, hogy valaki szexinek érezze magát

A felméréséből az is kiderült, hogy már a sportesemények passzív követése is pozitív hatással van a gondolkodásmódra, különösen a magabiztosságra. Azok az egyedülállók, akik rendszeresen néznek sporteseményeket, nagyobb arányban tartják magukat magabiztosnak (83 százalék) és szexinek (57 százalék) mint azok az egyedülállók, akik nem követnek sem TV-n keresztül sem a lelátóról sportrendezvényeket.

 

Melyik a legszexibb sport?

A magyar egyedülállók a legvonzóbb és legkevésbé vonzó sportot is megszavazták:

A 3 legvonzóbb sport:

  1. Úszás (19 százalék)
  2. Vízilabda (16 százalék)
  3. Röplabda (13 százalék)

A 3 legkevésbé vonzó sport:

  1. Ökölvívás (24 százalék)
  2. Súlyemelés (16 százalék)
  3. Birkózás (8 százalék)

 

(Forrás: biokalauz.hu;elittars.hu | Kép: pixabay.com, flickr.com)