Jump to content

Világszerte energiahatékony LED-ekre vált át a Walmart

2014. 04. 14. 16:01

Energiatakarékos mennyezeti GE LED lámpákkal szereli fel összes új hipermarketét az Egyesült Államokban a Walmart. A cég az Ázsiában és Latin Amerikában működő üzleteit, valamint az Egyesült Királyságban található ASDA lánc tagjait is ellátja a modern világítási rendszerrel. Az új LED-ek energiaigénye 40 százalékkal lesz kevesebb, mint a korábban használt fényforrásoké. A beruházás része a Walmart energiahatékonysági erőfeszítéseinek, amelynek célja, hogy 2020-ra 20 százalékkal csökkentse üzleteinek energiafelhasználását. A GE számára ez az eddigi legnagyobb LED világítási megrendelés. A felhasznált világítás közel 90 százalékát az üzlettér megvilágítása teszi ki a Walmartnál. Az új beruházással csak az Egyesült Államokban 5 százalékkal csökken az egy üzletre jutó energiafogyasztás. A LED-ek élettartama sokkal hosszabb, mint a hagyományos fényforrásoké, ami jelentősen leszorítja a fenntartási költségeket.

Doug McMillon a Wal-Mart Stores Inc. elnök vezérigazgatója elmondta, a GE-vel közösen dolgozták ki a költséghatékony és kiváló minőséget garantáló LED megoldásokat, amivel megkezdték egy új, a kiskereskedelmi szektorban széles körben használható világítástechnikai megoldás kialakítását.

„A LED-ek a Walmart energiahatékonysági modeljének integrált részévé váltak és kiemelt szerepet játszanak a vállalat fenntarthatósági céljainak elérésében. Legalább ilyen fontos szempont, hogy az energiaköltségek csökkenésének köszönhetően tudjuk árainkat alacsonyan tartani” - mondta McMillon.

A cég sajtóközleményéből kiderül, a LED mennyezeti világításra való átállás az Egyesült Államokban üzletenként 340 000 kilowattóra (kWh) energiamegtakarítást jelent, mellyel üzletenként több mint 34 000 dollárt takarít meg a vállalat évente (kWh-ként 10,13 centtel számolva). A következő két évben kétszáz új Walmart üzlet vált LED-es világításra, ezzel körülbelül 620 millió kWH energiamegtakarítást érhet el 10 éven belül. A fejlesztésnek a Walmart vásárlói is haszonélvezői lehetnek az üzletlánc alacsony fogyasztói árainak köszönhetően.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás: biokalauz/walmart