Jump to content

Megnyílt a legnagyobb magyar e-töltőállomás

2014. 04. 15. 10:29

Átadták Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomását a nyíregyházi LEGO gyárnál. A március 27-én üzembe helyezett kilenc elektromos töltőoszlop teljes egészében osztrák fejlesztés (Greenetik i-Charge grid), európai uniós termék, egyszerre 18 elektromos járművet képes kiszolgálni. A töltőoszlopok nemesacélból készültek, így ellenállnak az időjárás viszontagságainak, és egyszerre alkalmasak elektromos autók, elektromos motorkerékpárok és e-kerékpárok energiaellátására. A töltőrendszer egyszerűen és gyorsan kezelhető: az oszlopok érintőképernyősek, a menüsor három nyelven is elérhető. Egy oszlop két parkolót szolgál ki. Parkolónként a 230V/16A vagy a 400V/16A töltőaljzat között lehet választani.

A Greenetik Retail Kft. sajtóközleményéből kiderül, a nyíregyházi e-töltőállomások kialakítása egy országos elektromos töltőhálózat kiépítésének fontos állomása. Két héten belül két további e-töltőállomás nyílik Budapesten és környékén.

A töltőállomásokról további információk találhatók a holtöltsek.hu oldalon. Az oldal az elektromos járművek információs honlapja, ahol egy interaktív keresőprogram útvonaltérkép és pontos cím segítségével jelzi és mutatja meg a legközelebbi töltőállomások helyét.

Megismerhetők a töltőtípusok, az e-járművek, illetve friss hírek olvashatók az elektromos töltőtechnológiai fejlesztésekről, és e-állomások kiépüléséről. Az oldal megkönnyíti a tervezést, kiszámíthatóvá teszi az utazást, és pontosan célhoz juttat minden elektromos járművet.

Az áram egyébként világszerte egyre jobban elterjedő elektromos járművek „üzemanyaga” is. Az intelligens elektromos járművek előnyei nyilvánvalóak, hiszen kevesebb zajjal közlekednek, környezetkímélő, magas hatásfokú elektromos motorjuk van és karbantartásuk is olcsóbb és egyszerűbb a többi fajtánál.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás: biokalauz.hu/holtöltsek.hu