Jump to content

Elképesztő tények, amikre sosem gondolt volna! II. rész

2014. 09. 23. 09:00

Az érdekességek bemutatása folytatódik. Habár most csak négy megdöbbentő tény kerül górcső alá, így is érdemes tovább olvasni!

Ha hihetünk a híreknek, elég megdöbbentő és gyomorforgató volt az tesztelésre bocsájtott fogkrém, amiben összezúzott egéragyat tettek. A Romániában kivitelezésre kerülő kutatás eredményeképp fehérebb, és frissebb leheletet biztosító fogkrémet kívántak létrehozni. Arról azonban nem szól a fáma, hogy vajon forgalomba is került e a termék…

Az egérproblémát a bogárprobléma követi. Tudta, hogy átlagosan egy szelet csoki 8 darab, azaz 4 pár rovar lábat tartalmaz? Ez úgy lehetséges, hogy a betakarított csokoládé bab nem mindig a legtisztább farmokról származik - az erős napsugárzás szinte beleolvasztja a bogarakat -, aminek következtében nincsenek teljes mértékben megtisztítva a rajtuk élősködőktől, így azok is felhasználásra kerülnek.

A madarak még mindig nagy problémát jelentenek a repülőgépeknek, mert évente, több mint 210 esetben szorultak, vagy repültek bele a turbinákba. Ez a szám, főleg napjainkban gyorsan emelkedik. Egyes madárbecsapódások olyan károkat okozhatnak a kisebb gépeknek, hogy volt arra is példa, hogy lezuhantak.

Végül, de nem utolsó sorban. Tudta, hogy az eszkimóknál elég gusztustalan módját választják a gyerekek orrváladékának eltávolítására a szülők? Egyszerűen szájjal kiszívják.