Jump to content

Brand Killer, ami kicenzúrázza a létező összes márkát és reklámot

2015. 02. 09. 09:00

Zseniális és egyedülálló fejlesztéssel állt elő egy csapat fiatal. Mit szólna, ha olyan világban élhetne, ahol egyedileg szabályozhatóvá válna, hogy létezzenek reklámok és márkák vagy sem? Ahol egy gombnyomással cenzúrázódnának ki a nem kívánt tartalmak? Ez nem egy sci-fi elképzelés, ez már a valóság!

 

A brandek és reklámok minden sarkon szó szerint az arcunkba vannak tolva. Akár merre is fordul az ember, nem talál olyan felületet, ahol ne hirdetnének egy hihetetlenül akciós cipőt, élelmiszert, vagy márkát. Ellenük az otthon sem nyújt védelmet, hiszen a tv-ből, rádióból, újságokból egyaránt ömlenek azok. Még az agyába bújás sem lehet reklámsemleges terület, hiszen a takaró csücskére hímzett embléma igyekszik emlékeztetni a gyártóra.

Ezt az állandó „reklámgolyózáport” szünteti meg Yet Reed Rosenbluth, Jonathan Dubin, Catuklo Tom és Alex Crits-Christoph által feltalált szerkezet, ami a “Brand Killer” –találó- elnevezést kapta.

Ez a sisakra emlékeztető kütyü, képes arra, hogy elhomályosítsa bármely termék logóját valós időben, az idő/tér bármely szakaszában.

A Brand Killerbe egy 17,78 cm-s képernyő van építve, illetve egy webkamera és egy speciális képfelismerő. Ennek köszönhetően, mielőtt a szerkezet használója felismerné a logót, a Killer azonnal cenzúrázza azt. A szerkentyű még fejlesztés alatt van, de nagyon ígéretesnek tűnik. Tényleg jó volna egy ilyet beszerezni, már csak mókából is.

A működését az alábbi videón meg is tekintheti.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(A kép forrása: http://www.technocrazed.com/)