Jump to content

Önvezérlő autók száguldoznak Anglia útjain

2015. 02. 21. 12:30

A brit kormány végre zöld utat adott az autóiparnak, így szabadon tesztelhetőek a vezető nélküli autók a város útjain is. A projekt annyira sikeres, hogy Franciaországban például ebben az évben már forgalomba akarják állítani az autókat. Kevesebb széndioxid, csökkentő légszennyezés, üzemanyagköltség zéró! Kell ennél több?

Január 11-e piros betűs ünnep a brit autógyártás történelmében. A kormány ezen a napon engedélyezte az önvezérelt autók közúti fogalomba integrálását. A próbautak ugyan még kijelölt szakaszon történnek, és a nézőközönség figyelme nélkül, viszont már ez is nagy előrelépés. A

projekt sikeresen alakul, ám így is minimum két évet kell arra várni, hogy közlekedni lehessen vele az utakon. Ha viszont nagyon türelmetlen, és mindenképp ki akar próbálni egy ilyet, akkor elég Franciaországig mennie, ugyanis náluk, már ez évben forgalomba akarják helyezni az első ilyen kisautót.

Az angol szupermasina a zászló színeiben pompázik, végsebessége felveszi a versenyt egy hagyományos felső-középkategóriás géppel.
Menet közben is megnézheti!



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://www.technocrazed.com//)