Jump to content

A kipufogófüst intelligenciaromboló hatással bír

2015. 03. 08. 09:00

A magas légszennyezettség nem csak a környezetre, hanem a friss felmérés eredményének tükrében, a memóriára is negatív befolyással van. Azok a gyerekek például rosszabbul teljesítenek az iskolában, akik állandóan, magas légszennyezettségnek vannak kitéve.

A felmérést végző kutatók kapcsolatba hozták a magas kipufogógáz koncentrátumtartalmú levegőt, a rossz iskolai teljesítménnyel, és memóriaromlással.

A szakértők összevetették azoknak az iskolásoknak a memória, és egyéb tesztek kitöltéséből származó eredményeit, akik magas légszennyezésű területen járnak iskolába, azokéval, akik kipufogófüstmentes övezetben tanulnak. Az eredmények azt mutatták, hogy az utóbbi intézményekben tanuló fiatalok átlagosan 11,5%-kal teljesítenek jobban a memóriateszten.

A barcelonai székhelyű Centre for Research in Environmental Epidemiology intézet csapatának érdeme a felfedezés, ami számos kezdeményezést indított el az érintett területeken. A légszennyezéssel sújtott iskolák környékén több fát, és légszűrő berendezést kívánnak telepíteni, illetve redukálni fogják a forgalmat, és a zöld közlekedést helyezik előtérbe.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://www.dailymail.co.uk/)