Jump to content

TRX, amiért hálás lesz a tested

2015. 09. 03. 12:30

A TRX meghódította a sport és fitneszvilágot. Népszerűségét elsősorban annak köszönheti, hogy rövid időn belül látványos eredményeket lehet elérni vele, másodsorban pedig annak, hogy zsírégetésre, állóképesség fejlesztésre, rehabilitációra, mobilitás, flexibilitás fejlesztésre is kiválóan használható eszköz.

A TRX azaz Total-body Resistance eXercise során az edzés saját testsúllyal történik, ezért hatékonyabb számos más sportnál, ugyanis a test minden egyes izmát megdolgoztatja. Az edzés egy felfüggeszthető heveder segítségével történik, aminek rettentő nagy teherbírása.

Eredetileg a hadsereg számára tervezték, azzal a kritériummal, hogy bárhol, bármikor lehessen használni, könnyen hordozható és felállítható legyen, valamint hatékony és eredményes munkát tudjanak vele végezni a katonák erejüknek, és edzettségüknek megfelelő szinten.

A TRX edzésterv szinte kimeríthetetlenül sokféle gyakorlattal rendelkezik, kezdők és haladók számára is egyaránt ajánlott. Mindenki a saját edzettségi szintjének megfelelően váltogathat a gyakorlatok közül.

A jó TRX edzés során tetőtől talpig megdolgoztatják az embert, amit ugyan harmadnap is nyögni fog az illető, viszont minden egyes edzés után egyre jobban fogja várni a másikat, mert hihetetlen energiával tölti fel a testet. Stresszre, izgalomra kiváló gyógyszer.

Tipp: Fontos, hogy mindig figyeljük a helyes testtartásra a sportolás során, mert egy-egy rossz szögben végzett gyakorlattal felesleges terhet róhatunk a gerincre, ami aztán idővel megbosszulhatja magát.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: trxsingapore.com)