Jump to content

Bolognai spagetti vegetáriánus módra

2015. 02. 01. 12:30

Vega vagy vegan? Nem kell lemondani a finom ételekről csak azért, mert hús van benne. Nyugodt szívvel fogyaszthatja ezt a változatát, ha fogyókúrázik, vagy ráunt a hagyományos bolognaira, ám mégis valami finomra vágyik.

A reformkonyha egyik finomsága a hús nélkül készülő bolognai spagetti. Ízre finom, az állaga kiváló, szóval ne idegenkedjen tőle! Egyszer mindent ki kell próbálni. Az étel személyenként nagyjából 690 kalóriát tartalmaz. Lényegesen kevesebbet, mint a „klasszikus” változata, így diétázók is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók:

  • 25 dkg tofu (szójatúró), 1 ek szójamártás, 1-1 késhegynyi szárított oregano, bazsalikom, fekete bors, 1 kisebb zöldpaprika, 50 dkg paradicsom, fél csomó leveszöldség, 2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6 ek olívaolaj, 1dl tejszín, 2 tk só, 40 dkg korpás lisztből készült spagetti, 10 db fekete olajbogyó, 2 ek frissen vágott metélőhagyma, fél tk rózsapaprika, 1 csipet cayenne bors.

Elkészítése (35perc):

A lecsöpögtetett tofut törjük össze villával, és adjunk hozzá szójaszószt, oreganot, bazsalikomot és borsot. Közben tisztítsuk meg a zöldpaprikát, mártsuk forrásban lévő vízbe a paradicsommal együtt, majd héjazzuk le az utóbbit, és a paprikával együtt vágjuk fel. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a tofut, és két percig sütjük. Adjuk hozzá az apróra vágott leveszöldséget, majd állandó keverés mellett pirítsuk meg. Öntsük fel egy kis tejszínnel, és fedő alatt tíz percig, kis lángon pároljuk. Lassan keverjük hozzá (a párolást követően) a metélőhagymát, paprikát és cayenne borsot.

Készítsük el a spagettit, adjuk hozzá felaprított és kimagozott fekete olivát. Az elkészült mártással tálaljuk.

Jó étvágyat!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(A kép forrása: womenandhome.com)