Jump to content

Fagyaszd le, hogy mindig kéznél legyen!

2016. 06. 15. 17:00

Valószínűleg nem gondolkoztál még el azon, hogy a vízen, gyümölcsleveken és húsokon kívül éppen a bort vagy a tojást is lehet fagyasztani. Pedig így van, sőt ezen kívül még egy tucat dolgot.

Nagyon bosszantó tud lenni, ha az ember főzés közben döbben rá, hogy épp elfogyott a krumpli, hiányzik egy teáskanál hummusz vagy híján vagy két darab tojásnak. Ilyenkor három megoldás létezik: kölcsönkérünk a szomszédtól, lerohanunk a boltba vagy egyszerűen benyúlunk a fagyasztóba és folytatjuk ott a főzést, ahol abbahagytuk.

Az utóbbi hangzik a legkézenfekvőbbnek nem de? Épp ezért összegyűjtöttük azt a tizenkettő dolgot, amire nyugodt szívvel tehetsz hűvösre.

12 dolog, ami a fagyasztóban is jól mutat   

Most, hogy birtokában leszel a tudás kincsének, nem kell többé lóhalálában a boltba rohanni, miközben a tűzön rotyog a rántás és a sütőben sül a krumpli. Mit fagyaszthatsz le? Most figyelj!

Tojás: Noha egyben nem tárolható, mert szétrobbanna külön-külön a fehérje és a sárgája viszont igen, akárcsak a felvert tojás.

Burgonya: Hogy elkerüld a krumpli összeaszását a fagyasztás előtt forró vízben főzd meg, várd meg amíg kihűl és el is tehetd.

Bor: Bírja a hideget, így ha a mártáshoz vagy az esti mókázáshoz egy pohár borra lenne szükséged csak kapd elő a jégkocka tartót és szervírozd fel a kockabort.

Citromlé: Akárcsak a bor, ez is mindig jó, ha kéznél van.

Aloe Vera gél: Nyáron elmaradhatatlan kelléke a fagyasztónak, mert a leégés ellen azonnali gyógyír.

Fokhagyma: Furcsának tűnhet, de a fokhagyma jól bírja a fagyasztást, erejéből sem veszít, főként ha püré formában tárolod.

Zöldfűszerek: Ha a főzés végeztével egy kis felesleg marad, ahelyett hogy kidobnád, fagyaszd le őket, mert bármikor jól jöhet egy csipet rozmaring vagy petrezselyem.

Vaj: Akció van a boltban? Tankolj fel belőle, mert bizony a vaj a végtelenségig kibírja a fagyasztóban.

Hummusz: Légmentes műanyagtároló, egy csepp olaj a tetejére és mehet is a fagyóba a jobb időkre.

Pesto: Furcsa hangzatú társához hasonlóan, ugyan így le lehet jegelni.

Sajt: A keménysajtok szinte mindegyike fagyasztható, ami jó hír, hiszen sajtból sosem elég.

Kávé: Zárd jégbe a koffeint és add hozzá reggeli öröméhez. Dobj egy kávés jégkockát tejedbe, és máris szebben indul a napod!

Fagyasztásra fel, csak aztán nehogy túlpakold a hűtőd!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép:aguadulcewinery.files.wordpress.com)