Jump to content

A nyár legfinomabb, és leghatékonyabb diétája

2017. 07. 03. 14:50

Olcsó, könnyű beszerezni, finom, és csak úgy olvasztja le a kilókat. Na mi az?

A hatékony fogyókúrához nem kell azonnal különleges ételekre, kimondhatatlan nevű távol-keleti ételekre gondolni. A legkézenfekvőbb gyümölcs ugyanis épp szezonját éli, és olyan hatékony, akárcsak izgalmas nevű társai. Ez nem más, mint a dinnye.

Dinnyét!

A görögdinnye gyakorlatilag vízből áll. Minimális mennyiségben (6 százalékban) tartalmaz csak cukrot és mindemellett rengeteg vitaminnal és ásványi anyaggal gazdagítja a szervezetet. Sok C-vitamin található benne, ahogy béta-karotin, B1-, B6-vitamin, kalcium, a foszfor, a cink, magnézium és kálium van a dinnyében, ráadásul antioxidáns tulajdonságú.

Már csak azért sem kell aggódni, hogy a túlzott dinnyefogyasztás minként hat a szervezetre, ugyanis nagyon jó neki. A dinnye helyre teszi a vérnyomást, és a szívműködést, valamint a veséket is kordában tartja. A beleket is átmossa, és állítólag a férfiak esetében természetes potencianövelőként működik.

Kalóriatartalma alacsony, gyakorlatilag bármennyi fogyasztható belőle anélkül, hogy bűntudatot kellene éreznünk, így fogyókúrához, diétához tökéletes választás.

Öt nap is csodákra képes

A dinnyediéta lényege, hogy az étkezések nagy részét a gyümölcs teszi ki, de természetesen nem kell mellőzni más étkeket sem.

A dinnyediéta során a reggeli étkezésekben szerepelnie kell dinnyének. A megfelelő reggeli egy szelet teljese kiőrlésű péksüteményből, zöld teából (ami szintén zsírégető hatású), és dinnyéből áll. Ha a 3. napra már testünk mást is kívánna reggeli gyanánt, akkor tükörtojást és sonkát is hozzáadhatunk a listához. Persze egy-egy darabot.

Ami az ebédet illeti, itt nem kell dinnyézni. Viszont halat és csirkemellet kell fogyasztani, a lehető legkevesebb olajban kisütve elkészíteni, és krumpli helyett barnarizzsel tálalni. A grillezett zöldségek is megfelelőek ebédre, a lényeg, hogy a húsok közül a csirkét, halak közül pedig a lazacot részesítsük előnyben.

Vacsorára viszont öt napon át csak dinnyét szabad fogyasztani. Akár 3-4 szeletet is megehetünk,, a lényeg, hogy vacsorára csak is a dinnye szerepeljen az étlapon.

A fentiek betartásával 2-3 kilogramm könnyen ledobható, ha utána is odafigyelünk arra, hogy mit együnk.

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)