Jump to content

A töredezett haj fényessé, selymessé varázsolása házilag

2015. 07. 16. 12:30

Egyre többeket érint a száraz, töredezett haj problémája, viszont egy kisebb vagyont is elkérhetnek a regenerálódást ígérő kencékért, pakolásokért, amelyek hatékonyságára nincs garancia. Érdemes helyettük kipróbálni pár otthoni hajápolási tippet, amit pár száz forintból ki lehet hozni.

A haj töredezetté, fénytelenné, szárazzá válása több dologra is utalhat. A problémát egyrészről a szervezet vitaminhiánya, a helytelen étkezés, a zöldség és gyümölcsszegény étrend is okozhatja, valamint a nem megfelelő sampon, vagy hajbalzsam használata. Ide sorolható kiváltó tényezőnek a hajfestés, és s túl gyakori hajmosás is. Az alábbi otthoni pakolással viszont pát inthet a cirokseprűhaj- effektnek.

A száraz haj ellen kiváló házi praktika a mézes tojásos pakolás. Az eredmény ígéretes, ugyanis a haj már az első kezelés után puhává, selymessé, fényessé válik. A törött hajvégek pedig csak rossz emlékként kísértenek csupán.

Elkészítése:

Egy evőkanál mézet keverjünk össze egy tojássárgájával, és a keletkező egyveleget vigyük fel a hajra.

Használata:

Érdemes száraz hajra kenni, és kb. 10-15 percig rajtahagyni. Utána ugyan úgy leöblíteni és folytatni a samponos hajmosást. Tipp: A szőke hajúak számára egy kis citromlé hozzákeverése ajánlott.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: diverseworldfashion.com)