Jump to content

Házilag elkészíthető bio hajpakolások- korpa és baktériumok ellen

2015. 08. 07. 12:30

A nyár bekövetkeztével a tartós hőség nem csak a szervezetünkre és bőrünkre van kedvezőtlen hatással, de hajunkat is megviselheti. A hajszálak töredezetté, fénytelenné válása ellen tehetünk, sőt antibakteriális, korpásodás gátló pakolást is készíthetünk házilag, fillérekből!

Gyakori probléma a nagy melegben a korpásodás, és a fejbőr irritációja, a hajhagymák gynegülése, mely ellen az alábbi módszerekkel gyorsan és hatékonyan leszámolhat. További regeneráló nyári pakolásokról itt olvashat.

Mentás öblítés
Hozzávalók:

  • Egy marék mentalevél
  • Forró víz

Elkészítése:

A mentalevelet tegyük egy tálba,majd öntsük le annyi forró vízzel,hogy ellepje az összeset.

Hagyjuk állni a mentás vizet 2-3 órán keresztül, majd miután kihűlt, alaposan mossuk meg vele a hajunkat.

A mentás hajmosás, akár minden hajmosásnál alkalmazható. Hiszen nyugtató hatással van fejbőrünkre, frissít és segít megszüntetni a nem kívánatos viszketést és korpásodást.

Tormás-citromos pakolás
Hozzávalók:

  • Egy szál torma
  • 1-2 közepes citrom leve

A torma serkenti a hajhagymák működését, fokozza a fejbőr vérkeringését, ezen kívül kitűnő a gombák és fertőzések ellen.

A pakoláshoz reszeljünk le egy nagyobb szál tormát, adjuk hozzá a citromok levét, keverjük alaposan össze, majd dörzsöljük a hajunkba, (A pakolás samponos oldathoz (sampon+ víz) is adható) majd 25 perc után bő vízzel mossuk le. A tormadarabkák a haj megszáradása után könnyedén kifésülhetőek.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: usefulhomeremedies.com)