Jump to content

Mennyire bio a biohajszalon?

2015. 08. 16. 12:30

A szépségiparban változásokra, és újításokra fogékony alanyok hamar rájöttek, hogy a természetességet kedvelők köre, napjainkra igencsak megugrott. Akik a szemfülesség mellett üzleti érzékkel is megáldottak, kapva kaptak az alkalmon és bio szalonokat hoztak létre, de vajon mennyire bio a biofodrászat?

A városban sok helyen találkozunk bio hajvágást hirdető plakátokkal, reklámokkal, de vajon mennyiben különböznek ezek az eljárások, a normális fodrászati hagyományoktól?A bio hajstúdiókban található termékek organikus eredetűek. A samponok, balzsamok, zselék, lakkok nem tartalmaznak kőolajszármazékokat, színezéket, hidrogént, szilikont. Ezáltal nem roncsolódik a fejbőr, sőt, kellemes nyugtató hatást érnek el, egy-egy kezeléssel. A természetesség, és környezetkímélés mentén haladva a tényeges bio fodrászatban a víz is szűrésen megy keresztül, ezáltal megtisztítva kerül felhasználásra, így rozsda és klór nem éri a fejbőrt.

Személyre szabott kezelés is igényelhető, bio dauer,és hajgyógyász növényiőssejt-kezelés is megtalálható a felhozatalban. A törülközőt mellőzik, újrafelhasznált papírkendőt használnak.

Összességében, amit tudni lehet a valódi bio szalonokról, hogy természetes eredetű, gyógynövény, és illóolajokat tartalmazó termékeket használnak. Ám nem árt felkészültnek lenni, mert a divatosnak és vendégcsalogatónak tűnő „bio” szócska mögött nem biztos, hogy valódi organikus csoda fogad minket. Nem minden bio hajszalon rendelkezik ténylegesen elismert, szabványnak megfelelő organikus termékarzenállal, így többet árthatunk a maguknak, mint kéne. A vízfelhasználás terén is belefuthatunk kóklerekbe, akik a magasabb díjszabás mögé bújva kínálják hajvágásukat. A párhuzam a magasabb ár, és a bio megnevezés között, hogy minden, ami organikus eredetű drágább, de a díjszabást persze szalonja válogatja. Egyszer mindenkinek belefér, hogy kipróbálja a bio hajszalonok által nyújtott szolgáltatásokat, és maga döntheti el, hogy mennyire érte meg számára az eredmény.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: boston.com
)