Jump to content

Élesztővel az egészséges arcbőrért

2015. 09. 03. 16:00

A feleslegessé vált élesztő igazi kincs, főleg a házi kozmetikában! Magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhetően felveszi a harcot a ráncokkal, eltünteti a pattanásokat, visszaadja a bőr ragyogását, feszességét és bársonyos tapintásúvá varázsolja azt.

Az élesztő valóságos vitaminbomba, a szervezet számára szükséges vitaminok közel felét tartalmazza ezen felül nyomelemek és ásványi anyagok elsődleges forrása.

Rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterin szintet, enyhíti az ideggyulladással járó fájdalmakat, szabályozza az emésztést, csökkenti a stressz hormon szintjét. Serkentőleg hat a hasnyálmirigyre, támogatja a vörös vértestek képződését, erősíti a csontokat és a szervezet betegségek elleni ellenálló képességét. Sőt, egy-két evőkanálnyi élesztős folyadék elűzi a fáradtságérzetet is.

Sokrétűségének hála nem csak a szervezetre, hanem a bőrre is jótékony hatással van, főként a benne található B5-B6, és H-vitaminok miatt, melyek elősegítik a bőr regenerálódását, revitalizálását. A B-vitaminok hámlasztó hatásuk mellett táplálják a fáradt bőrt, visszaadva ezzel feszességét, puhaságát. Illetve csökkentik a ráncosodási hajlamot is. A pattanások ellen is kiváló, ugyanis pórustisztító és pórusösszehúzó tulajdonságú.

Otthoni használatra könnyen készíthetünk belőle arcpakolást, csupán élesztőre (20 gramm), mézre (1. ek.) és joghurtra (2 ek.) lesz szükség. Elkészítéséhez a három hozzávalót alaposan keverjük össze, majd egy spatula segítségével vigyük fel az arcra. Hagyjuk állni húsz percig, majd meleg vízzel alaposan öblítsük le.

A házi készítésű élesztős arcpakolást heti rendszerességgel használhatjuk. Hámlasztó, arckisimító és ránctalanító tulajdonságának köszönhetően, valósággal megfiatalodik tőle a bőr.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: thefitindian.com)