Jump to content

Kényeztető csokis arcpakolás a ragyogó bőrért

2015. 09. 18. 16:00

Finom illat, és tengernyi vitamin. Ez a csokis arcpakolás, mely egy alkalom után is látványosan megszépíti bőröd.

A csokoládé a szervezet és a bőr számára bizonyos mennyiségben igazi csodaszer. Egyrészről beindítja a boldogsághormon termelődését, antioxidáns tulajdonságú és tömérdek növényi flavonoidokat tartalmaz. Utóbbi kettő az öregedési folyamatok lassításáért és a bőr feszességéért felel. Érdemes 70% -nál magasabb kakaótartalmú csokoládét választani, mert az kakaóvajon kívül csak nádcukrot tartalmaz, ami pedig egyik fő forrása az értékes antioxidánsoknak.

A csoki arcpakolásként alkalmazva a legjobb dolog, ami történhet a bőröddel. Táplálja, revitalizálja, hidratálja és visszaadja eredeti tónusát. A csokoládé hatékonysága fokozható joghurttal és mézzel. Ha a csokis masszához egy kis joghurtot adsz a benne található probiotikumok nyugtatják a hámréteget és helyreállítják azt. A méz hasonlóan jótékony hatású: nyugtatja, fertőtleníti a bőrt és megköti a nedvességet. Utóbbi pattanások, mitesszerek kezelésére kifejezetten ajánlott.

Elkészítenéd házilag is? Ne habozz!

Csokis- joghurtos arcpakolás hozzávalók:

  • 1 evőkanál olvasztott csokoládé (lehetőleg magas kakaótartalmú), 1-2 evőkanál natúr joghurt, 1-2 csepp narancs illóolaj

Elkészítése:

Szűrd át a joghurtot, hogy csak a sűrűje maradjon. Ha ez megvan, add hozzá az olvasztott csokit és az illóolajat. A felvitt pakolást 15-20 percig hagyd állni, majd langyos vízzel öblítsd le.

Mézes-csokis arcpakolás hozzávalók:

  • 1 evőkanál olvasztott csokoládé, 1 tojás, 1 evőkanál méz, 1-2 csepp olívaolaj

Elkészítése:

Válaszd ketté a tojás sárgáját és fehérjét. Utóbbi verd fel habosra, majd add hozzá a csokit a mézet és az olívaolajat. Addig kevergesd míg krém állagúvá nem válik, majd kend az arcodra és 20 perc után öblítsd le.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: beauty-zone.org)