Jump to content

Arcolajjal a száraz, kipirult bőr ellen

2015. 10. 13. 12:30

Az esős, hideg idő nem csak a szervezetet, hanem a bőrt is megviseli. Arcod védelméről az arcolaj használatával tudsz leginkább gondoskodni. Tudj meg többet róla, hogy hasznosíthasd a mindennapokban.

A boltok polcai roskadásig vannak különféle arcolajokkal. A legnépszerűbb mostanában a jojoba. És az argán olaj. Ezen kívül a gránátalmából, mandulából, kókuszból készült változatok is keresettek.

Az arcolajakról mégis beszélhetünk általánosságban, mert feladatuk ugyan az: táplálni, és regenerálni a bőrt. Bőrhelyreállító hatásukra főként az őszi és téli időszakban van nagy szükség, amikor a természet nem kíméli az embert.

Az arcolajokban megtalálható vitaminok, ásványi anyagok, zsírsavak a bőr hidratáltságához, regenerációjához nagyban hozzájárulnak, illetve a szél okozta arcpírt is eltüntetik. Hatékonysága egy csepp hidratáló krémmel még jobban fokozható. Az arckrémek a ráncok megjelenését is késleltetik, hiszen sejtszinten képesek a bőrt „tápanyaghoz” juttatni, mely ezáltal nem ereszkedik meg, nem válik petyhüdté. Az arcolajok az öregedés gátló tulajdonságuk mellett gyulladáscsökkentő és pórus összehúzó tulajdonsággal is rendelkeznek, ezért pattanásos, mitesszeres bőrrel valódi csodát tesznek.

Bármilyen bőrtípusra használhatók, mert az adott felszínhez igazodva fejtik ki jótékony hatásukat.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: bellanaija.com)