Jump to content

Mindent a hámlasztásról

2015. 10. 17. 16:00

A feszes, puha bőr titka a rendszeres ápolásban, táplálásban rejlik. A hámlasztás mélyreható módszere természetes módon támogatja ezt a regenerációt, aminek köszönhetően a bőr frissé, rózsássá válik, bársonyosan puha lesz.

A hámlasztás, más néven peeling során, a bőr felszínén található elhalt hámsejtek eltávolításra kerülnek, felszínre segítve az új, friss hámsejteket. A bőr hámsejttermelődése állandó, aminek következtében a bőr feszes és élettel teli marad, a folyamatot természetes módon serkenthetjük a hámlasztással.

A hámlasztást nem csak kozmetikusod, hanem akár te magad is elvégezheted otthon, például almával, citromos-cukros keverékkel, vagy egy kis paradicsommal. Erről bővebben egy másik cikkben olvashatsz.

A hámlasztásnak három ismert módja van, melyeket működési elvük szerint lehet csoportosítani: kémiai hámlasztás, mechanikus hámlasztás, biológiai hámlasztás.

  1. A kémiai hámlasztás során gyümölcssavakkal történik a kezelés, melynek hatására a bőr frissé, bársonyossá válik, és a ráncok mennyisége, mélysége is csökken.
  2. A mechanikus hámlasztás alatt azt kell érteni, amikor a kezelés arcradírral, krémekkel, koptatókkal történik, amelyeknek köszönhetően nem csak az elhalt hámréteg tűnik el, hanem az eltömődött pórusok is.
  3. A biológiai hámlasztás során zsír- és fehérjelebontó enzim tartalmú krémekkel dolgoznak, melyek felfalják a szarupikkelyek közötti zsírt és fehérjeanyagokat. Mindhárom metódus közül talán ez a legmélyebben ható kezelés, mert a felszín alatti rétegekben lévő bőrszövetekről is eltávolíthatóvá válnak a felesleges bőrlemezkék.

Bármelyiket is választod, az otthoni vagy kozmetikus általi kezelést, bőröd meghálálja!



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: modaruzgari.org)