Jump to content

Éti csigás szépségkezelés- átverés a köbön?

2016. 03. 09. 12:30

A csiganyálka állítólag egy csomó hasznos tápanyagot tartalmaz, ami miatt a bőr fiatalos marad, mondhatni megáll az öregedésben. De vajon tényleg igaz ez vagy csak egy újabb átverés?

A csigaarcpakolás Japánból indult hódítóútjára, és legalább annyi szkeptikusa van, mint rajongója, sőt lehet egy kicsit több.

Az éti csigák bőrfiatalító hatása állítólag a nyálkában rejlik, ami tele van fehérjével, antioxidánsokkal, ráadásul antibakteriális tulajdonsággal is rendelkezik. Utóbbiak valóban nagyon fontosak a bőr és szervezet számára egyaránt, és tényleg felveszik a harcot az öregedéssel, de hogy ebben a formában hatásosak-e, azt döntse el mindenki maga.

Mindenesetre sokan keresik fel a szolgáltatást nyújt szalonokat, ahol egy félórás kezelésért akár ötven fontos is elkérnek. A kezelés három csigával történik. Persze nem mindegyik állatból lehet kozmetikai éti.

Erre a célra csigafarmokon nevelt állatok szolgálnak, akik friss és bio zöldségeken nevelkednek. A hatékonyság maximalizálásának érdekében, még krémet is piacra dobtak. Itthon még nem elérhető a kezelés, de ami késik nem múlik, a kérdés csak az, hogy hány örökfiatalságra vágyó nőt lehet vele majd becsalni a szalonokba.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: mirror.co.uk)