Jump to content

Bizarr plasztikai műtétek I.rész

2016. 03. 15. 12:31

A plasztikai sebészet fénykorában előfordul, hogy vannak olyanok, akik már nem elégednek meg a „hagyományos” mell, orr, fül, száj vagy éppen fenék plasztikával. Ha azt gondolnád, hogy a Legolas fülnél nem lehet vadabb a testszobrászat, tévedsz. 

A plasztikai sebészet fénykorában előfordul, hogy vannak olyanok, akik már nem elégednek meg a „hagyományos” mell, orr, fül, száj vagy éppen fenék plasztikával. Ha azt gondolná, hogy a Legolas fülnél nem lehet a testszobrászat, téved.

Íme az elmúlt évek legkülönösebb plasztikái:

x) Írisz-implantátum

Ha a kontaktlencse nem bizonyul elég kényelmes vagy tartós megoldásnak a plasztikai sebészet erre is kínál megoldást, a szemszín változtató eljárást, amit meglepően gyakran végeznek.

A módszert dr. Kenneth Rosenthal, amerikai sebész fejlesztette ki. Az eljárás során egy szilikonból készült, nagyon vékony implantátumot helyeznek a szembe, ez a mesterséges szivárványhártya megváltoztatja az írisz színét. Azonban a műtét azon túl, hogy drága rendkívül veszélyes is.

x) Mesterséges „táskák” a szemek alá

A legtöbb nő szerint a szem alatti kis táskák megjelenése egyet jelent az öregedés első jeleivel. Egyesek a létező összes kozmetikumot, szépészeti kezelést bevetik, csak azért, hogy fiatalabbnak tűnjenek. Ezzel szemben Koreában egész más a helyzet, az ott élő nők körében egy új őrület hódít, akik nem azért keresik fel a plasztikai sebészüket, hogy megfiatalíttassák magukat, hanem azért, hogy zsírpárnákat fecskendeztessenek a szemük alá.

Az „Aegyo Sal” elnevezésű műtéttel „cukivá",„pufi” babaszeművé varázsolják a vállalkozó szellemű jelentkezőket. Akik mégsem lennének elég bátrak a műtéthez,azok is elérhetik a kívánt „pufi szemet”, egy kifejezetten erre a célra kialakított, vékony és átlátszó speciális ragasztócsík felhelyezésével. Az eljárást első sorban a kerekebb, nagyobb szem, azaz az  europid arcvonások elérése végett.

x) „Mosolygödör” és mosolygó száj plasztika

A mosoly általában a boldogság, öröm vagy éppen a pillanatnyi jókedv legkifejezőbb eszköze. Egyes embereknél a mosolygást apró lyukak, gödröcskék kísérik. A „Gribedli, griberli vagy griblin”, avagy mosolygödör, az arcon vagy állon lévő gödröcske. Vannak olyanok,akik képesek műtéti beavatkozásnak is alávetni magukat egy ilyenért.

A mosolygödröket az arc rövidebb izmai idézik elő, ezek többnyire genetikailag öröklődnek. Egy-egy kis gödröcske jellegzetessé, sokak által vonzzóvá teszi a arcot. Azok, akik nem örökölték ezt, plasztikai sebészet során egy közel 10-15perces eljárással elérhetik.

A másik ilyen „őrület”, a művigyor előállítása. Dél-Koreában igen felkapott az úgynevezett „Smile Lipt” eljárás. Mely a mosoly „smile” és a „lip” és „lift”, azaz ajkak és emelés szavakból ered. Sebészeti eljárás során apró bemetszéseket ejtenek a páciens szája szélén, megemelve a száj sarkát, ezzel előidézve a mesterséges mosolyt. Az Egyesült Államokban műtét nélkül, mesterséges töltőanyagokkal idézik elő a mosolygósabb, teltebb száj hatását.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:www.plasticsurgeryinfocanada.com/)