Jump to content

Bizarr plasztikai műtétek II.rész

2016. 03. 15. 16:01

A plasztikai sebészet fénykorában előfordul, hogy vannak olyanok, akik már nem elégednek meg a „hagyományos” mell, orr, fül, száj vagy éppen fenék plasztikával. Ha azt gondolnád, hogy a Legolas fülnél nem lehet vadabb a testszobrászat, tévedsz. 

A plasztikai sebészet fénykorában előfordul, hogy vannak olyanok, akik már nem elégednek meg a „hagyományos” mell, orr, fül, száj vagy éppen fenék plasztikával. Ha azt gondolná, hogy a Legolas fülnél nem lehet a testszobrászat, téved.

x) Szempilla implantátum

Bizonyára mindenki találkozott már, esetleg ki is próbálta az elmúlt évek során közkedvelté vált új trendet, a 3D-s szempilla dúsítást. Úgy néz ki, hogy a 3-,4-, és 6D-s szempilladúsítás, valamint a könnyedén felragasztható műszempillák fénykora leáldozóban van.

Helyét egy új eljárás, a maradandó, mindenféle vegyi anyagtól mentes szempillabeültetés vette át, ami a férfiak és nők körében is egyre népszerűbb. Az eljárás során erős hajszálakat és hajhagymákat tartalmazó „graftokat” vesznek ki a páciensek tarkójáról. Ezt követően érzéstelenítés után, a hajhagymákból kialakított szempillavázat egy speciális technikával beültetik a szempillák közé. A szempillasorba beültetett hajszálak fél év alatt erősödnek meg teljesen. Az műtét 2-3 órát vesz igénybe, az orvosok szerint fájdalommentes és nem hagy nyomot a fejbőrön. Mellékhatásként előfordulhat, hogy 1-2 hétig kisebb szemhéjduzzanat alakulhat ki a páciens szeme körül. 

x)„Tündefül” - „Manófül” plasztika, avagy bárki lehet Legolas

Vannak olyan lelkes fantasy film rajongók, akik annyira odáig vannak a mesebeli koboldokért, manókért, tündékért, hogy képesek kés alá feküdni, csak azért, hogy egy kicsit is hasonlítsanak a kedvelt lényükre.

A fülhegyesítő eljáráshoz elég egyetlen egy alkalom, helyi érzéstelenítéssel történik és nem igényel több napos kórházi tartózkodást sem. A műtét során a fül felső részén a porcot és a bőrt ketté vágják, majd felfelé csúcsosodóan összeillesztik és összevarrják, ezzel hegyes formát kölcsönözve a fülnek. A sebet két sorban varrják, az egyik sor felszívódó varratot tartalmaz, a másik varratot pedig a gyógyulás mértékétől függően, általában két hét után eltávolítják. Az első héten takarókötést kell viselnie a páciensnek.

Maga a gyógyulási folyamat 3-4 hétig is eltarthat. Ezidőtájt a fül megduzzad, viszont a 4. hét után elnyeri a végleges, csúcsos formát. Egyes orvosok szerint, a koboldfülek nem csak az arcot változtatják barátságosabbá, de fokozzák a zenehallgatás élményét is, ugyanis a hegyes fülformának köszönhetően, a fül jobban fókuszálja a hangokat. Ez a nézet magyarázható, a ragadozók és más kiváló hallású állatok szintén csúcsos fülformájával.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: plasticsurgeryinfocanada.com)