Jump to content

Kulcs a boldogsághoz II.rész

2015. 03. 24. 19:00

A Nemzetközi Boldogságnap alkalmából megjelent az a tízes lista, ami összesíti, hogy mely dolgok által érhető el leggyorsabban az olyannyira áhított boldogság. Folytatás következik!

A pénteken megjelent lista arra igyekszik rávilágítani, hogy a segítségnyújtás a legegyszerűbb módja annak, hogy a saját boldogságunkat elérjük. A leírtakat számos esetben valós kutatási eredmények is alátámasztják. Ha lemaradt volna, a lista első öt pontjáról, itt pótolhatja! De most, lássuk a folytatást

6.)Hovatartozás érzése. Nincs is csodálatosabb és megnyugtatóbb dolog annál, ha tudjuk valakihez tartozunk. A Mental Health Foundation egy tanulmányában kifejtette, hogy azok, akik részesei egy önkéntes csoportnak, zenekarnak, stb., sokkalta boldogabbak, mint azok, akik a magányos farkas kategóriába tartoznak.

7.)A segítségnyújtás, a belső békéhez vezető út. A United Health Group kutatása szerint, a vizsgált személyek 78%.a érezte magát stresszmentesebbnek, és kiegyensúlyozottnak, abban az esetben, ha az elmúlt 12 hónapban végzett önkéntes munkát, vagy karitatív tevékenységet.

8.)Megtanulni értékelni azt, ami van, ez a boldogság kulcsa. A világ legnagyobb kliséje, de milyen igaz. A The Global One Foundation szerint, az ember úgy tudja legegyszerűbben megtanulni értékelni, sőt szeretni azt, amivel bír, hogy másokon segít, ezáltal szembesül saját, előnyösebb helyzetével.

9.)A segítségnyújtás segít megújulni. A Texas Egyetem tanulmánya szerint, kifejezetten ajánlott egy nehéz periódus után önkénteskedni, karitatív munkát végezni, mert az gyorsabban re-kreálja az embert, mint bármely pszichoterápia.

10.)A segítségadás, viszonzást szül. Az esetek többségében, a „jótett helyében jót várj” mondás érvényesül. Ez a viszonzás normájának köszönhető, ami tömören annyit jelent, hogy a viszonzás, mint olyan alapvetően bele van kódolva az emberbe, és kényszeresen igyekszik viszonozni azt, amit kap. A törekvése arra, belső és külső kényszer egyaránt. Persze vannak kivételek.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:https://giuliaeyesonworld.files.wordpress.com)