Jump to content

A jövő év legmenőbb motorjai

2015. 01. 01. 19:00

A futurisztikus vasparipák közöl a legtöbb talán nem is lenne alkalmas a motorozásra, csak a tervezők elméjében, viszont kinézetre nem rosszak.

 

A Honda V4 névre keresztelt gyorsasági motor első ránézésre gyönyörű, de elgondolkodató az a tény, hogy vajon mennyire felel meg funkciójának? A 2008-as Német motor show-n bemutatott aszfaltbetyár még nem kapható a szalonokban.

Ez a hatalmas jószág (2. kép) Francia tervezésű, és a mérnök, aki készítette, valószínűleg életében nem ült motoron. Ezzel próbáljunk bevenni a Mátrában egy éles kanyart!
Ez a motor a Harley Davidson Ultra Classic Electra Glide újraértelmezése (3.kép), vagy inkább koppintása. Ránézésre kényelmes, biztonságos és stabil, de semmiben nem különbözik az eredetitől.


Az Embrio (4.kép) névre keresztelt egykerekű 2003-ban került bemutatásra, de csak 2025-ben lesz megvásárolható. Addig folyamatos teszteléseknek és javításoknak van alávetve.
Peraves Monotracer (5.kép) a már meglévő BMW motor továbbfejlesztésén alapulhat. Sportos, dinamikus, és még azok is biztonságban érezhetik magukat rajta, akik amúgy ódzkodnak a motorozástól.

(A képek forrása: http://afun4u.com/top-10-motorcycles-of-the-future/3/)