Jump to content

A Tesla hekkereket foglalkoztat, hogy tökéletesítsék autóikat

2015. 02. 26. 09:00

A döntést hátterében biztonságtechnikai okok állnak. Ha a Teslát egy esetleges kalóztámadás éri, vagy az autóinak védelmi-, önvezérlési rendszere rosszul működik, megrongálódik, az könnyen cég jó hírnevének csökkenésével járhat.

A jelenlegi autók is már modern elektronikai felszeltséggel bírnak, nem beszélve a jövőbeli modellekről. Mivel az elkövetkezendő, új generációs négykerekűket önvezérlésűre tervezik, a fékek, a sebesség, a kormánymű, és a többi berendezést egy szoftver fogja irányítani.

Ehhez elengedhetetlen egy olyan elektronikai apparátus, és védelmi rendszer, ami feltörhetetlen. viszont ezt csak olyan csapat tudja elkészíteni, akik ismerik az érem mind két oldalát.

A Tesla autói a jövőben abszolút a központi szoftverektől fognak függni. A frissítéshez szükséges paraméterek és információk, mind a központból jutnak majd el a világ bármely pontjára. Viszont ez csak nemzetközi vizeken történhet, így bármely ország hekkerei fel tudnák törni a rendszer és tönkretenni az automata vezérlésű autókat, ami a cég végét jelentené. Ezt megelőzvén a Tesla tulaja egy olyan elit hekkercsapat felállítását szorgalmazza, akik olyan védelmi rendszert képesek megalkotni, ami feltörhetetlen.

Csak a legjobbakat akarják megszerezni, így szemet vetette az Apple egyik nagykutyájára Elon Musk-ra is


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://image.motortrend.com/)