Jump to content

Víztakarékos csap, művészi vízsugarakkal

2015. 03. 12. 09:00

Újgenerációs csap születésének lehetünk szemtanúi, ami ötvözi magában a környezetbarát felhasználást, és a modern művészetet. A feleslegesen kifolyatott vizet, a csap, jégkristály formában tárolja.

Az ötlet egy dizájnernek tanuló hallgató fejéből pattant ki, aki a takarékos vízhasználatot és a környezetbarát szemléletet részesítette előnyben az új csaptelep megalkotása során.

Simin Qiu az egyedi csappal megnyerte az IF első helyezését is, a közönség elismerése mellett. Az általa kreált eszköz nem csak a háztartás dizájnos elemként használható, hanem 15%-kal több vizet – ezáltal pénzt – spórol meg, mint hagyományos társai, legalábbis ha hihetünk a férfi honlapján olvasott adatoknak.

A különös vízforma egy körbeforgó turbinapárnak köszönhető, aminek mozgását egyébként egyénileg is lehet változtatni, így még több vízmintázat kreálható. Az energiatakarékossága, a víz „konzerválása” mellett az elektronikai fűtésrendszer használatának terhelését is csökkenti, ezáltal még több energiát megspórolva.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:Simin Qui/ Behance)